Apple geeft meer duidelijkheid over backups

Apple heeft op hun website een document geplaatst over backups van de iPhones, iPods en iPads. In het document staat precies waarvan iTunes een backup maakt als je je apparaat met de computer synchroniseert. Hierdoor weet je precies of je zelf nog iets met de hand moet opslaan om al je gegevens veilig te stellen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Maken, gebruiken en verwijderen

Op de nieuwe pagina van Apple zie je precies hoe je backups maakt, gebruikt en verwijdert. Het maken en gebruiken van een backup spreekt voor zichzelf als je iTunes wel eens gebruikt hebt, maar het verwijderen van een backup kan voor sommigen lastig zijn. Deze optie staat namelijk nergens prominent in beeld.

Om een backup te verwijderen moet je in iTunes naar ‘Edit’ gaan, en vervolgens op ‘Preferences’ klikken. Klik vervolgens op ‘Devices’ om alle backups op de computer te zien. In het scherm dat verschijnt, kan je backups gaan verwijderen. Je hoeft hiervoor alleen maar de backup te selecteren, en vervolgens op ‘Delete backup’ te klikken.

Bron: Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.