Apple geeft korting op een iPhone-oplader na elektrocuties
Wouter Nijsen

Na verhalen uit China over elektrocuties door onofficiële iPhone-opladers gaat Apple korting op een iPhone-oplader uit Apples eigen keuken geven als je een ‘namaakadapter’ inlevert bij een Apple Store of geautoriseerde reseller. Maar, vooralsnog alleen in China en de VS helaas.

De afgelopen weken circuleerden er in China verhalen over elektrocuties door goedkope iPhone-opladers: verschillende iPhone-gebruikers meldden bijvoorbeeld dat ze een schok van hun 70 cent kostende iPhone-lader hebben gekregen. Een Chinese vrouw zou er zelfs aan gestorven zijn in juli.

apple wachtwoordChinese en Amerikaanse iPhone-gebruikers die zeker willen weten of hun iPhone-oplader wel in orde is, kunnen deze daarom in een Apple Store laten zien, waarna ze wellicht de optie krijgen om hem in te ruilen voor 10 dollar. In Nederland kost een officiële oplader voor de iPhone 20 euro. De goedkope en dus soms gevaarlijke opladers worden vervolgens gerecycled.

korting op een iPhone-oplader nog niet in Nederland

Het inruilprogramma gaat op 9 augustus van start in China en op 16 augustus in de Verenigde Staten. Inruilen kan tot 18 oktober. Of Nederlanders ook in aanmerking komen, is niet bekend.

Apple raadde mensen eerder al aan om alleen de officiële opladers van Apple zelf te gebruiken. Apple geeft in een verklaring op zijn website wel aan dat niet alle opladers van andere partijen van slechte kwaliteit zijn, maar dat Apple-gebruikers wel moeten opletten bij hun aanschaf.

→ Lees ook meer over de iPhone 3GS, het toestel dat mede heeft bijgedragen aan het succes van Apple.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.