Apple geeft de derde beta van firmware 4.0 vrij [update]
Redactie

Apple heeft gisteren de derde beta van firmware 4.0 vrijgegeven. Deze beta is vooralsnog alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. In de nieuwe firmware zijn weer een aantal nieuwe functies gevonden. Deze nieuwe functies waren in de vorige versies van de firmware nog niet te vinden. Alle veranderingen zijn te vinden in het balkje van het multitasken.

Rotation Lock

De iPad heeft een knop die we niet kennen van de iPhone. Deze knop vergrendelt de oriëntatie van het toestel. Op deze manier kan je bijvoorbeeld zorgen dat de iPad een tijdje blijft denken dat hij in landscape-mode staat terwijl je hem in portrait-mode vast hebt. De iPhone krijgt door firmware 4.0 ook een soortgelijke functie, want in de multitasking-balk is vanaf nu een knop te vinden met het ‘Rotation Lock’-logo.

iPod-knoppen

De iPod-knoppen zijn vanaf firmware 4.0 ook te vinden in de multitasking-balk. De knoppen waren tot nu toe nog niet bereikbaar in firmware 4.0, want als je met deze firmware dubbel op de home-knop tikt, verschijnt het multitasken. In alle huidige firmwares verschijnen de knoppen al op het moment dat je twee keer op de home-knop tikt.

Bron: MacRumours

[update]: Apple heeft de firmware van de servers verwijderd. Dit heeft mogelijk te maken met problemen bij het installeren van applicaties.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.