‘Apple werkt aan eigen gamingdienst met abonnementen’

Florence Peeters
28 januari 2019, 16:38
2 min leestijd
‘Apple werkt aan eigen gamingdienst met abonnementen’

Apple zou een eigen gamingdienst willen lanceren. Gebruikers betalen dan middels een maandelijks abonnement voor een soort ‘Netflix voor games’.

Lees verder na de advertentie.

Mogelijk ook eigen gamingdienst Apple

Volgens anonieme bronnen praat Apple met verschillende game-ontwikkelaars om zich aan te sluiten bij de nieuwe dienst van het bedrijf uit Cupertino. Het is onduidelijk welke ontwikkelaars dat precies zijn.

Net zoals bij Netflix zouden gebruikers een vast bedrag per maand betalen om vervolgens volledige toegang te krijgen tot een groot aanbod aan verschillende spellen. Dat stelt de website Cheddar, die zich baseert op vijf anonieme bronnen die suggereren dat Apple deze gamingdienst probeert op te bouwen.

Het plan voor deze abonnementsdienst voor games ligt er schijnbaar nog niet zo lang, en Apple voert pas sinds eind vorig jaar gesprekken met ontwikkelaars. Ook zou het bedrijf meer willen fungeren als uitgever van games, en niet alleen bestaande spel-uitgevers aan zich willen binden.

Een woordvoerder van het bedrijf uit Cupertino heeft tegenover Cheddar geweigerd om commentaar te geven op de geruchten. Een gamingdienst zou echter niet gek zijn, aangezien er verwacht wordt dat er in 2021 maar liefst 100 miljard euro omgaat in de gaming-industrie. Bovendien nemen smartphonegames een steeds belangrijkere rol in, mede door de grote successen van spellen als Fortnite, Pokémon GO en PUBG.

Apple zet sterk in op diensten

Verdere details over de dienst zijn dan ook nog niet bekend. Het aanbieden van een gamingdienst ligt echter in de lijn der verwachting, nu Apple zich steeds meer focust op diensten. Zeker nu de iPhone-verkoop flink lager is dan gehoopt en diensten een snel groeiende inkomstenbron wordt voor Apple, zet het bedrijf daar steeds meer op in.

→ Lees ook: Vooruitblik: 6 voorspellingen voor Apple in 2019

Tim Cook bevestigde eerder al dat we meer diensten kunnen verwachten. Zo lanceert het dit jaar waarschijnlijk al een eigen tv-dienst en wordt er gesproken over een eigen kranten- en tijdschriftenabonnement.

Interessant voor game-ontwikkelaars

Voor game-ontwikkelaars is zo’n gamingdienst ook een interessante optie, want het geeft hen meer constante inkomsten uit de App Store. Voor veel games betaal je eenmalig slechts enkele euro’s, maar een deel van die inkomsten moeten ze ook weer afstaan aan Apple.

Door mee te werken aan een abonnementsdienst, kunnen ze zich loswrikken van de onzekere inkomsten vanuit de App Store, en doorlopend geld verdienen door bijvoorbeeld een vast aantal games per jaar exclusief aan Apple te verkopen.

Check meer nieuws over Apple

Bron: Cheddar
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu