‘Apple kondigt morgen ook ‘Netflix voor games’-dienst aan’
Michel van 't Klaphek

Apple onthult morgen een ‘Netflix voor games’-dienst. Voor een vast, maandelijks bedrag kun je onbeperkt games uit de App Store spelen, waar je normaal gesproken voor moet betalen.

‘Apple gamedienst onthulling’

Dat schrijft Bloomberg. De website sprak met anonieme bronnen die op de hoogte zijn Apples plannen. Naast de onthulling van Apple Shows, waarmee je naar films en series kunt kijken, en een nieuwsdienst, zou er nog een andere onthulling op de planning staan.

Apple gaat namelijk meer vertellen over een abonnement om onbeperkt games op je iPad en iPhone te spelen. Het bedrijf uit Cupertino zou al langer bezig zijn met deze ‘Netflix voor games’, en inmiddels bijna klaar zijn om het aan de wereld te tonen.

app store indiegames

Voor een vast, maandelijks bedrag kunnen iPad- en iPhone-bezitters games uit de App Store spelen. Het gaat hier enkel om games waar je normaal gesproken voor moet betalen. Gratis spellen, die bijvoorbeeld geld verdienen met in-app aankopen, vind je niet terug.

Lees ook: 4 manieren waarop Apples gamedienst een succes kan worden

Geen concurrent voor Google Stadia

De Apple-gamedienst lijkt dus niet op Stadia. Afgelopen week kondigde Google deze streamingdienst aan, waarmee je altijd en overal kunt spelen, of het nu op je smartphone, computer of tv is. Bij Stadia moet je games los aanschaffen, waarna je ze kunt streamen. Dit werkt dus anders dan Apples gamedienst, dat meer te vergelijken is met hoe Netflix werkt.

Verder schrijft Bloomberg dat Apple gaat bijhouden welke games je het vaakst speelt, zodat de makers van deze spellen eerlijk betaald worden. Men is nog in onderhandeling met bepaalde game-ontwikkelaars, waardoor het waarschijnlijk nog wel een paar maanden duurt voordat de dienst daadwerkelijk uitrolt.

Morgenavond om 18:00 uur begint het Apple-event. De redactie van iPhoned zit dan klaar om jou van de laatste nieuwtjes te voorzien. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, houd de site in de gaten of download de gratis app om niks te missen!

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.