‘Apple gaat meer grote iPhones maken’

Gijs Ettes
7 oktober 2014, 17:23
1 min leestijd
‘Apple gaat meer grote iPhones maken’

Apple is voornemens om de productie van de iPhone 6 Plus op te schroeven en dat zal ten koste gaan van de iPhone 6, zo meldt Digitimes op basis van anonieme bronnen die betrokken zijn bij de fabricage van beide toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Grote iPhones populairder dan verwacht

grote iPhones

Volgens Digitimes is de vraag naar de grote iPhone hoger dan verwacht, waardoor Apple is genoodzaakt om de productieverhouding tussen de iPhone 6 en 6 Plus aan te passen. Momenteel is laatstgenoemde nog slecht verkrijgbaar; in de Apple Store is de levertijd inmiddels opgelopen tot drie á vier weken. Daar zal voorlopig helaas nog geen verandering in komen, want een aanpassing van het productieproces heeft pas over een tijdje echt effect.

De aanpassing zou er wel voor zorgen dat er in het tweede deel van 2014 drie tot vier miljoen exemplaren van de iPhone 6 minder worden verscheept dan eerder gepland. De productiecapaciteit die daardoor vrijkomt, wordt gebruikt om meer grote iPhones te maken. Hoe de productieverhouding tussen de iPhone 6 en 6 Plus nu wordt of voorheen was, is niet bekend.

iPhone 6 gaat als een speer

Het gaat hard met de verkoop van de nieuwe iPhones. In de eerste drie dagen werden er al 10 miljoen toestellen verkocht en een verdubbeling van dit aantal lijkt aanstaande, want uit nieuwe cijfers blijkt dat de verkopen de 20 miljoen naderen.

Uit onderzoek blijkt dat de reguliere 6 op dit moment een aandeel heeft van 1,82 procent ten opzichte van alle iPhones, de 6 Plus heeft een aandeel van 0,28 procent. Dat de Plus slechter verkoopt ligt waarschijnlijk niet aan een mindere vraag, maar aan het feit dat Apple een kleinere voorraad 6 Plus-toestellen voorhanden heeft.

Het laatste nieuws over de iPhone 6 Plus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu