‘Apple gaat iTunes grondig wijzigen’

Redactie
29 juni 2012, 7:23
1 min leestijd
‘Apple gaat iTunes grondig wijzigen’

De muziekwinkel iTunes zal door Apple grondig worden aangepakt en veranderen. Een van de doelen is de integratie van de iCloud service van Apple. Dat is in elk geval gemeld door anonieme bronnen aan Bloomberg.

Eenvoudige toegang

Het doel van Apple om de wijzingen aan te brengen in iTunes is om eenvoudiger toegang te krijgen. De toegang tot films, muziek en apps, die in iCloud zijn opgeslagen moet makkelijker worden gemaakt. Verder zou het mogelijk moeten worden om op een simpele manier de dienst muziek delen toe te staan. iTunes bestaat sinds 2003 en deze veranderingen zouden wijzen op een van de grootste aanpassingen in het negenjarig bestaan.

iTunes Match

Er zijn al wel eerder aanpassingen geweest, maar die waren minder ingrijpend. Zo is iTunes Match enige tijd geleden al toegevoegd aan de muziekwinkel. Hiermee hebben gebruikers van de iPhone de mogelijkheid om tegen betaling tot hun eigen collectie muziek via iCloud toegang te krijgen. Overigens is de verwachting, dat Apple met de dienst Ping zal stoppen bij de nieuwste versie van iTunes. Er wordt namelijk weinig gebruik gemaakt van het sociale netwerk Ping.

Apple is verder van plan om onder meer met iTunes uit te breiden in Azië. Zo heeft het bedrijf deze week bekendgemaakt, dat de digitale winkel geopend zal worden in onder meer Taiwan, Singapore en Hong Kong.

Categorieën: Apple, Geruchten
Spotlights: Apple, iCloud, iTunes

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's