Apple gaat iPhone 5S productie opschroeven
Roel van Hout

De vraag naar iPhones en iPads is altijd veel groter dan de voorraad, maar Apple gaat daar wat aan doen: naar verluidt staat het bedrijf op het punt nieuwe fabrikanten aan te trekken om onder meer de iPhone 5S productie op te schroeven.

Dat meldt althans de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Apple zou in de afrondende fase zijn van onderhandelingen met fabrikanten van elektronica Wistron en Compal Communications. Deze bedrijven zouden verantwoordelijk worden voor de productie van de iPhone 5C en iPad Mini, zodat Apple’s belangrijkste partner Foxconn de handen vrij heeft voor de iPhone 5S productie.iPhone 5S productie

iPhone 5C productie omlaag, iPhone 5S productie omhoog

Sowieso heeft het bedrijf uitstaande orders bij onder meer Foxconn en Pegatron aangepast: de iPhone 5C productie is door Apple teruggeschroefd, en de iPhone 5S productie is flink opgeschroefd. Wat dit, en de nieuwe contracten betekenen voor de levertijd van de iPhone 5S is niet echt te voorspellen. Het effect zal niet direct merkbaar zijn, al zullen er in het nieuwe jaar waarschijnlijk wel genoeg toestellen zijn om aan de vraag te voldoen.

In de tussentijd kun je natuurlijk wel alvast een iPhone 5S bestellen. Waar? Kijk op onze speciale iPhone 5C kopen en iPhone 5S kopen pagina’s voor de beste deals!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.