Apple en Foxconn overwegen enorme displayfabriek in de VS voor $7 miljard

Lars Paijmans
23 januari 2017, 9:33
2 min leestijd
Apple en Foxconn overwegen enorme displayfabriek in de VS voor $7 miljard

Apple en fabrikant Foxconn zouden gezamenlijk een nieuwe schermfabriek willen bouwen in de Verenigde Staten. In deze Apple Foxconn VS fabriek zouden dertig tot vijftigduizend mensen aan de slag kunnen.

Lees verder na de advertentie.

Apple Foxconn VS fabriek moet 7 miljard kosten

Nu Donald Trump daadwerkelijk president van de Verenigde Staten is, lijkt Apple het zekere voor het onzekere te willen nemen. Vorige week liet Trump al weten dat Apple-CEO Tim Cook zijn ‘ogen geopend’ heeft als het op in Amerika geproduceerde iPhones aankomt.

apple foxconn vs

Het gerucht over deze Amerikaanse Apple fabriek sluit hier naadloos op aan. In samenwerking met iPhone-fabrikant Foxconn zou er 7 miljard dollar geïnvesteerd worden. De nieuwe fabriek richt zich speciaal op de productie van displays, waarbij een groot deel volledig geautomatiseerd is. Ondanks dat moet het wel zo’n 30.000 tot 50.000 nieuwe banen in de Verenigde Staten scheppen.

“Apple wil deze investering maken omdat ze de panelen nodig hebben”, aldus Terry Gou van Foxconn. Hij maakt zich alleen zorgen dat Amerikanen er niet bij stil staan wat dit mogelijk voor de prijs van de iPhone betekent. “In de toekomst betalen Amerikanen mogelijk 500 dollar meer voor een in de VS gemaakt product. Terwijl deze niet beter is dan een telefoon van 300 dollar”, legt Gou uit.

Werkt de aanpak van Trump?

Om dit te voorkomen hoopt Gou dat de Amerikaanse overheid de fabriek tegemoetkomt met kortingen op elektriciteit en grondprijzen. Overigens blijft Foxconn ook gewoon in China uitbreiden. Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft Donald Trump meerdere malen uitgehaald naar grote techbedrijven als Apple. Door hun producten in landen als China te produceren, zouden ze banen afpakken van Amerikaanse burgers.

Om te veranderen is Trump bereid om grote belastingvoordelen aan deze bedrijven te geven als ze hun fabrieken naar de VS verplaatsen. Met het concrete gerucht over deze Amerikaanse Apple fabriek lijkt Tim Cook de optie in ieder geval sterk te overwegen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen