De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Apple Fitness Plus: wanneer komt de dienst naar Nederland?

Yannick Chalkiopoulos
6 januari 2023, 15:51
2 min leestijd
Apple Fitness Plus: wanneer komt de dienst naar Nederland?

Apples eigen fitnessdienst is inmiddels beschikbaar in 21 landen. Maar wanneer kunnen we Apple Fitness Plus in Nederland verwachten?

Lees verder na de advertentie.

Apple Fitness Plus: de sportiefste app van Apple

Een aantal jaar geleden bracht Apple een eigen fitness-app uit. Met Apple Fitness Plus is het mogelijk om work-outs te volgen, die je vervolgens op je iPadiPhone en Apple TV kan kijken. Jammer genoeg is Apple Fitness Plus nooit officieel uitgebracht in Nederland of België.

Er zijn allerlei soorten work-outs waar je tussen kan kiezen: van yoga tot fietsen, dansen en hardlopen. Alle video’s zijn in de Apples Fitness-app te bekijken en de dienst kost 9,99 dollar per maand (of 79,99 dollar per jaar).

apple fitness+

Fitness-app inmiddels beschikbaar in 21 landen

Apple Fitness Plus is inmiddels uitgebracht in maar liefst 21 landen. De dienst was in eerste instantie beschikbaar in Australië, Canada, Ierland, Nieuw-Zeeland, het VK en de VS. In 2021 werd Apple Fitness Plus uitgebreid naar nog eens vijftien landen.

Lees ook: Tim Cook: ‘Ben nu al trots op Apple’s grote bijdrage aan de gezondheid’

Op deze lijst van vijftien landen stonden behoorlijk wat Europese landen, zoals Duitsland, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Portugal en Spanje. Nederland ontbrak dus wéér, waardoor we nog steeds geen gebruik kunnen maken van de fitnessdienst. De grote vraag: is Apple van plan de dienst naar nog meer landen uit te breiden?

Apple Fitness Plus eind dit jaar in Nederland verwacht

Het antwoord op die vraag is naar alle waarschijnlijkheid: eind dit jaar. De uitbreiding naar nog eens vijftien landen afgelopen jaar toonde al aan dat Apple grootse plannen heeft met de fitness-app. Het is dus zeker te verwachten dat Apple Fitness Plus ook naar Nederland en België komt.

Hier zullen we nog even geduld voor moeten hebben, want we verwachten de dienst pas aan het einde van dit jaar in Nederland en België. De dienst is in november 2021 verspreid naar meer landen, dus een logische vervolgstap voor Apple zou zijn om de fitness-app eind dit jaar nóg verder uit te breiden.

Apple Watch apple fitness+

De fitnessdienst verschijnt tegelijk met de Apple Watch 9

Dit jaar komt bovendien de nieuwe Apple Watch uit. De negende generatie Apple Watch krijgt een aantal toffe nieuwe functies, zo gaan er gaan verschillende geruchten over het meten van je bloedsuiker met de Apple Watch Series 9. Gezondheid staat vaak centraal bij de Apple Watch, dus er is geen beter moment om Fitness Plus te introduceren dan bij de nieuwe Apple Watch.

Recent voegde Apple weer paar nieuwe features toe aan de fitness-app, zoals slaapmeditatie en kickboksoefeningen. Hopelijk kunnen we dan aan het eind van dit jaar ook in Nederland en België aan de slag met Apples fitnessdienst!

Apple Watch Series 8 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 329,29

Bekijk beste prijs

Refurbished

€ 327,99

Bekijk beste prijs

Meld je aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief, download de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan ben je altijd op de hoogte van het laatste Apple-nieuws.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 8
Apple Watch Series 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu