De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Zo wil Apple de concurrentie aangaan met Netflix’

Gijs Ettes
1 september 2015, 8:30
2 min leestijd
‘Zo wil Apple de concurrentie aangaan met Netflix’

Apple heeft gesprekken gevoerd met mensen in Hollywood om te onderzoeken of het bedrijf, net als Netflix, eigen films en tv-series kan gaan maken en aanbieden via de Apple TV. Dat meldt Variety op basis van anonieme bronnen.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple films en series komen eraan’

Apple weigerde, zoals het bedrijf meestal doet, te reageren op de geruchten. Volgens Variety onderzoeken enkele mensen van het team van Eddy Cue of het bedrijf volgend jaar eigen content kan produceren om zo te concurreren met streamingdiensten als Netflix en Amazon. Vooralsnog is het echter onduidelijk wat de plannen precies zijn en of Apple zich gaat focussen op series, films of beide. Wel zouden de komende maanden speciale teams worden opgezet.

Apple wilde het team van Top Gear aan zich binden

Bronnen die hebben gesproken met Apple laten daarnaast weten dat het bedrijf eerder dit jaar een poging heeft gedaan om de mannen van Top Gear aan zich te binden. Dat is echter niet gelukt: in juli tekenden Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond een lucratief contract bij Amazon. De gesprekken die Apple met tv-zenders voert om hun kanalen te kunnen streamen op de Apple TV, gaan ook al tijden stroef. Het bedrijf heeft de ambitie om televisiekijken ingrijpend te veranderen, maar die plannen verlopen allerminst soepel.

Apple zou desondanks plannen hebben voor originele content, die in-house wordt geproduceerd of wordt ingekocht van andere studio’s. Met Apple Music heeft het bedrijf al zelf geproduceerde content in de vorm van het radiostation Beats 1. Op iTunes biedt Apple al jaren films en series tegen betaling aan.

Onthulling nieuwe Apple TV

Mogelijk komen we volgende week woensdag (9 september) meer te weten over de plannen die Apple. Dan wordt namelijk naast de nieuwe iPhones ook een geüpdatete versie van de settopbox verwacht. Die is voorzien van iOS 9, een rijk gevulde App Store en een aanraakgevoelige afstandsbediening voor het besturen van apps en games.

Het laatste nieuws over de Apple TV

Bron: Variety
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen