‘Apple richt zich op Hollywood met eigen films en series in 2017’

Lars Paijmans
12 januari 2017, 12:07
2 min leestijd
‘Apple richt zich op Hollywood met eigen films en series in 2017’

Apple heeft zijn zinnen gezet op Hollywood en zou dit jaar nog haar eerste originele content willen aanbieden. De Apple films en series zijn een nieuwe manier om geld te verdienen nu de iPhone- en iPad-verkoop terugloopt.

Lees verder na de advertentie.

‘Exclusieve Apple films en series in de maak’

Volgens bronnen van The Wall Street Journal is Apple actief bezig om een grote speler in Hollywood te worden. Er zouden meerdere gesprekken met bekende producers gevoerd zijn om de rechten te kopen voor televisieprogramma’s. Daarnaast zijn ook filmstudio’s en marketingbureau’s benaderd om een samenwerking te bespreken. Naast originele tv-series (vergelijkbaar met Netflix Originals) zou Apple ook originele films willen maken. Deze plannen moeten volgens de bronnen nog wel verder uitgewerkt worden.

Apple films en series

De eerste Apple serie moet daarentegen tegen het einde van 2017 al verschijnen, zo hebben Apple-topmannen aan mensen in Hollywood laten weten. Iedereen met een Apple Music-abonnement (van 10 euro per maand) krijgt toegang tot deze content, al is het niet duidelijk of dit voor alle films en series geldt die Apple wil gaan produceren.

Premium programmering, gemaakt door Apple

Hoewel Apple in het verleden al wat video’s gemaakt heeft om de muziekdienst te promoten, gaan de plannen die het bedrijf voor 2017 heeft veel verder dan een korte documentaire. The Wall Street Journal spreekt over een ‘premium programmering’ die niets met muziek te maken heeft. Dit klinkt meer als een volwaardige videodienst. Net zoals Stranger Things een Netflix-original is en Westworld door HBO is gemaakt.

Apple zou een voorzichtige start willen maken met een handjevol series en films. Zo hoeven er niet direct miljarden uitgegeven te worden en zet Apple zichzelf niet meteen in de markt als directe Netflix-concurrent. Ondertussen is het wel weer een mooie manier om Apple Music verder te onderscheiden. Door uitgebreide data over kijkcijfers en demografische gegevens met producers te delen, hoopt Apple een aantrekkelijkere deal te bieden dan Netflix, die erg gesloten opereert.

Daarnaast is het wederom een aanwijzing dat diensten een steeds belangrijkere bron van inkomsten vormt voor Apple. Nu de iPhone- en iPad-verkoop terugloopt, stijgen de inkomsten van diensten als Apple Music en de App Store juist. Door hier ook eigen videocontent aan toe te voegen, komt hier een extra inkomstenbron bij.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen