Nieuwe Apple-app ‘Files’ verschijnt in App Store vlak voor WWDC

Lars Paijmans
5 juni 2017, 9:06
2 min leestijd
Nieuwe Apple-app ‘Files’ verschijnt in App Store vlak voor WWDC

Op de dag van de WWDC-keynote, is er een nieuwe Apple-app in de App Store opgedoken. We hebben wel een idee wat het bedrijf van plan is met ‘Files’.

Lees verder na de advertentie.

Apple Files app verschenen in App Store

Ontwikkelaar Steven Troughton-Smith deelde zijn ontdekking van de Files-app op Twitter. De nieuwe applicatie staat al in de App Store, maar is nog niet te downloaden. Ook ontbreken screenshots en de beschrijving die uitlegt wat je precies met de app kunt doen.

Apple Files app

Het enige wat tot nu toe vaststaat is het app-icoon en de naam. Toch kunnen we al het een ander afleiden uit de App Store-pagina. Zo ondersteunt de app enkel 64-bit apparaten, wat wederom een aanwijzing is dat iOS 11 ondersteuning voor 32-bit-apps stopt. Hier heeft Apple al maanden voor gewaarschuwd, wat het nu zo goed als zeker maakt dat iOS 11 64-bit exclusief wordt. Lees hieronder wat dit betekent.

Lees ook: Opinie: Apple laat 32-bit apps vallen, en dat is maar goed ook

Hoewel de details beperkt zijn, wijzen de naam en het app-icoon op een productiviteits-app. Zo zou het hier om een app kunnen gaan waarin je al je bestanden ordent, die je bijvoorbeeld op je iPhone, Mac en in iCloud bewaart. In plaats van continu tussen verschillende apps te schakelen, of een dienst van een externe ontwikkelaar te gebruiken, kun je hier alle bestanden inzien, openen en delen.

Een nieuwe iPad Pro-app?

Dit past bij uitstek bij de iPad Pro, een product dat in de markt gezet wordt als laptopvervanger. Het ontbreken van een goede ‘Finder-achtige’ dienst stond dit altijd in de weg. Omdat Apple vanavond ook twee nieuwe iPad Pro’s zou onthullen, past deze nieuwe Apple-app daar perfect bij.

Naast Files is ook de Activiteiten-app in de App Store verschenen. Deze staat al langer op je iPhone, maar was tot nu toe niet te verwijderen. Nu de applicatie ook in de app-winkel van Apple staat, komt hier verandering in. Sinds iOS 10 staat het bedrijf uit Cupertino toe om standaard-apps van je iPhone en iPad te wissen. Deze kun je daarna opnieuw downloaden in de App Store.

Vanavond om 19.00 uur trapt Apple de eerste keynote van 2017 af. De iPhoned-redactie zit dan natuurlijk klaar om je van het laatste nieuws te voorzien. In ons overzicht met WWDC 2017-verwachtingen lees je wat het bedrijf vanavond waarschijnlijk in petto heeft.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen