‘Apple is weer het favoriete bedrijf ter wereld’

Lars Paijmans
22 juli 2016, 8:45
2 min leestijd
‘Apple is weer het favoriete bedrijf ter wereld’

Het zal een jaartje slikken zijn geweest voor Apple, maar dit jaar haalt het bedrijf Google weer in als ‘favoriete bedrijf’.

Lees verder na de advertentie.

Apple favoriete bedrijf 2016

Ieder jaar publiceert FutureBrand een onderzoek waarin gezocht wordt naar het favoriete bedrijf ter wereld. Hierbij wordt dus niet gekeken naar hoeveel geld de bedrijven op hun bankrekening hebben staan, maar hoe de gemiddelde klant er tegenaan kijkt.

Apple favoriete bedrijf

Ook in 2016 heeft het onderzoek weer een lijst met de honderd best gewaardeerde merken gepubliceerd. Hiervoor zijn drieduizend klanten en ‘industrie professionals’ ondervraagd uit 17 landen. In bovenstaande afbeelding kun je de top 10 bekijken.

De uitslag is inmiddels binnen, en daaruit blijkt dat Apple zich een jaar lang weer het favoriete bedrijf ter wereld mag noemen, gevolgd door Microsoft en Samsung. Dit is voor Apple zeker niet de eerste keer, maar vorig jaar moest er plaats worden gemaakt voor Google die de koppositie pakte. De woorden ‘passie’ en ‘bewondering’ werden het vaakst gebruikt om Apple te omschrijven.

Nu Google echter als het nieuwe bedrijf Alphabet in de lijst staat, vragen we ons wel af hoe erg dit de resultaten van het onderzoek beïnvloed heeft. Alphabet (en daarmee Google) staat dit jaar namelijk op de 21ste plek. Waarschijnlijk niet omdat Google de afgelopen twaalf maanden imagoschade opgelopen heeft, maar omdat het bedrijf bij veel mensen nog niet bekend is.

Benieuwd naar 2017

Het interessante aan het onderzoek is dat het niet alleen om bedrijven uit de techwereld gaat, maar ieder merk meedoet. Techbedrijven zijn blijkbaar dus niet alleen groot, ze zijn ook erg geliefd. Nu Apple volgens de geruchten een niet erg spannend jaar tegemoet gaat, zijn we vooral benieuwd hoe het bedrijf het volgend jaar doet op deze ranglijst. Zo lopen de verkoopcijfers van Apples producten terug, en lijkt ook de iPhone 7 niet genoeg vernieuwingen door te voeren om dit tij te keren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Futurebrand
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen