‘Apple neemt ‘koopzoekmachine’ over om App Store te verbeteren’
Michel van 't Klaphek

Apple zou Fashwell hebben overgenomen, een bedrijf dat een technologie ontwikkelt waarmee je producten kunt kopen door op een foto te klikken. Dit is waarom Apple de overname heeft gedaan.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple neemt Fashwell over

Dat blijkt uit onderzoek van MacRumors. De website merkte op dat zowel de directeur, duurzaamheidsmanager en technisch directeur sinds januari 2019 op de loonlijst van Apple staan. Dit zou betekenen dat het bedrijf eind 2018 is overgenomen. Ook op de LinkedIn-profielen van de drie topmensen is te zien dat ze inmiddels bij het machine learning-team van Apple werken.

De website van Fashwell is nog steeds online, maar is eveneens sinds eind 2018 niet meer geüpdatet. Dit is opvallend, omdat de pagina hiervoor regelmatig werd bijgewerkt. Als laatste stukje bewijs is er sinds eind 2018 geen nieuwe tweet meer geplaatst door het bedrijf. Het nieuws is echter niet bevestigd.

Apple Fashwell overname

Het is nog onduidelijk waarom Apple Fashwell heeft overgenomen. Een voor de hand liggende reden is dat de iPhone-maker kunstmatige intelligentie wil gebruiken om de App Store te verbeteren. Fashwell ontwikkelde jarenlang een techniek waarmee het mogelijk is om foto’s ‘shopbaar’ te maken.

Wanneer je bijvoorbeeld een broek ziet die je bevalt, maakt de techniek van Fashwell het mogelijk om deze met één tik op de knop aan te schaffen. Het bedrijf gebruikt hiervoor een algoritme dat automatisch spullen herkent en hier een webwinkel dat het verkoopt bij zoekt.

Ook interessant: AI en toegankelijkheid: kunstmatige intelligentie maakt mensen zelfstandig

Apple en machine learning

Een andere mogelijkheid is dat Apple Fashwell heeft overgenomen vanwege het personeel, en niet zozeer geïnteresseerd is in de techniek. Het bedrijf uit Cupertino richt zich de laatste tijd steeds meer op het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie-toepassingen. Zodoende nam Apple onlangs onder meer Drive.ai, en Silk Labs over, die ook met machine learning in de weer waren.

Lees ook: Hoe Apple zich meer dan ooit op Siri en machine learning focust

Het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.