Apple geeft ouders tips om iPhone-gebruik kinderen te beperken

Lars Paijmans
15 maart 2018, 9:01
2 min leestijd
Apple geeft ouders tips om iPhone-gebruik kinderen te beperken

Nu de druk op Apple toeneemt om iets te doen tegen overmatig iPhone- en iPad-gebruik bij kinderen, komt het bedrijf in actie. Zojuist is een speciale webpagina onthuld vol met tips om technologiegebruik bij kinderen aan banden te leggen.

Apple Families

Een paar maanden geleden trokken investeerders aan de bel bij Apple. iPhones en iPads zouden zo aanlokkelijk zijn voor kinderen, dat ze er teveel tijd aan spenderen. Apple zou daarom aan ouders betere middelen moeten geven om dit iOS-gebruik aan banden te kunnen leggen.

Apple beloofde al om de toezichtopties van ouders in toekomstige iOS-versies verder uit te breiden. Maar nu blijkt het bedrijf uit Cupertino nog een stap verder te gaan. Op de zojuist gepubliceerde tippagina (hier) staan allerlei tips om nu al actie te ondernemen.

Apple Families

Zo legt Apple uit hoe de restricties werken waarmee je apps kunt afschermen, of hoe je in-app aankopen blokkeert zodat een klein kind niet per ongeluk je bankrekening plundert. Ook de locatiefunctie ‘Zoek Mijn Vrienden’ komt langs, met als tip om dit te gebruiken om te zien waar je kind is.

In de App Store is bovendien een speciale kinderpagina opgericht. Deze staat vol met educatieve apps en spelletjes die voor alle leeftijden geschikt zijn. Als ouder weet je hierdoor zeker dat je een kind een app laat gebruiken die door Apple is goedgekeurd.

Meer ouder-opties in iOS 12

In juni onthult Apple iOS 12 tijdens de WWDC 2018-beurs in San Jose. Daar zullen we zien wat het bedrijf voor nieuwe functies in petto heeft voor ouders om hun kinderen beter te beschermen. Betere ouder-opties is een van de verbeteringen die dit jaar naar de iPhone en iPad komen. Daarnaast zou Apple zich vooral focussen om de stabiliteit van iOS 12 te verbeteren, een reactie op de grote hoeveelheid bugs in iOS 11.

Lees ook: Ouderlijk toezicht instellen op een iPhone of iPad: zo doe je dat in 4 stappen

Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen