Apples Face ID demo mislukte niet, maar het kwaad is al geschied

Lars Paijmans
14 september 2017, 9:03
2 min leestijd
Apples Face ID demo mislukte niet, maar het kwaad is al geschied

Apple heeft na afloop van de keynote benadrukt dat de eerste Face ID demo op de iPhone X niet mislukte, maar er sprake is van een misverstand. Inmiddels is deze misstap echter al door iedereen breed uitgemeten.

Apples Face ID demo mislukte niet

Er hing deze dinsdag veel af van de eerste demonstratie met de iPhone X. Apple kreeg niet alleen de kans om leuke nieuwe functies te laten zien, maar moest het publiek ook overtuigen dat Face ID een waardige opvolger van Touch ID is. Dit verliep niet helemaal zoals het bedrijf had gehoopt.

Craig Federighi pakte een iPhone X op, wilde hem ontgrendelen met zijn gezicht, maar kreeg vervolgens te zien dat hij zijn wachtwoord in moest vullen. Op het eerste gezicht leek het hierdoor alsof Face ID hem niet herkende, en het toestel automatisch terugviel op de klassieke pincode.

Apple reageert

In een verklaring aan Yahoo heeft Apple uitgelegd dat dit niet het geval was. Voordat Federighi de iPhone pakte, was iemand anders van Apple nog bezig met het toestel. De Face ID-camera probeerde te checken of deze persoon Federighi was, en toen dit meerdere malen niet het geval was blokkeerde het toestel zichzelf. “Eigenlijk werkte Face ID dus precies zoals het zou moeten”, aldus een woordvoerder van Apple.

In tegenstelling tot Touch ID geeft Face ID na twee verkeerde pogingen al een foutmelding en ben je verplicht om je pincode in te vullen. Als je goed kijkt, zie je ook dat Federighi na de mislukte demo een andere iPhone X pakt die wel direct zichzelf ontgrendelt.

Hoewel het goed nieuws is dat Face ID dus wel zoals beloofd werkte, lijken veel mensen hun mening al klaar te hebben over de nieuwste innovatie van Apple. Online regent het opiniestukken van mensen die Touch ID niet kwijt willen en Face ID niet vertrouwen. Zelfs Conan O’Brien was er als de kippen bij om de demonstratie tijdens zijn show een hak te zetten. Bekijk de video (met een nep-Federighi) hieronder.

Een misverstand

Apple-liefhebbers die het nieuws op de voet volgen zullen inmiddels weten dat Face ID wel goed werkte, maar een grote groep zal deze boodschap niet bereiken. Het laat wederom goed zien dat Apple maar een paar momenten per jaar heeft dat iedereen goed oplet, en het erg lastig is om een misverstand na afloop de wereld uit te helpen. Wil je meer weten over iPhone X Face ID? In het onderstaande artikel geven we antwoord op zeven veelgestelde vragen.

Lees ook: 7 vragen en antwoorden over iPhone X gezichtsherkenning

Bron afbeelding: Yahoo
Categorie: Apple
Spotlight: Face ID
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's