‘Apple investeert in exclusieve podcasts om concurrentie te slim af te zijn’

Lars Paijmans
17 juli 2019, 11:03
2 min leestijd
‘Apple investeert in exclusieve podcasts om concurrentie te slim af te zijn’

Steeds meer grote bedrijven zien in dat er geld te verdienen valt met podcasts. Zo investeert Spotify flink en lijkt nu ook Apple extra geld in deze markt te steken. Dat moet exclusieve podcasts opleveren.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple wil exclusieve podcasts aanbieden’

Bloomberg schrijft dat Apple het helemaal anders gaat doet op het gebied van podcasts. Jarenlang bood Apple simpelweg een platform aan om podcasts op te zetten, waar de standaard Podcast-app en tal van andere iOS-apps gebruik van maakten. Dit platform is gratis toegankelijk voor iedereen en je hebt er dus geen zakelijke relatie met Apple voor nodig.

Dat heeft ervoor gezorgd dat Apple het grootste podcastplatform ter wereld bezit. Iets waar concurrenten als Spotify nu met investeringen van honderden miljoenen dollars afbreuk aan proberen te doen.

apple exclusieve podcasts

Nu Apple echter ook volledig inzet op diensten met Apple Music, Apple TV Plus en Apple Arcade, gaat er het één en ander veranderen. Volgens de bronnen van Bloomberg blijft het podcastplatform gewoon gratis beschikbaar.

Maar daar bovenop zou Apple geld gaan uitgeven om exclusieve podcasts binnen te slepen. Deze zijn dan alleen op de dienst van Apple te beluisteren en zullen ook een prominente plek krijgen in de Podcasts-app, net zoals apps dat nu al krijgen in de App Store.

Eerste gesprekken worden gevoerd

Volgens de bronnen bevinden de gesprekken die Apple met podcastmakers voert nog in de beginfase. Wel zouden er al de nodige contacten gelegd zijn met grote mediabedrijven om de exclusieve rechten op bestaande podcasts binnen te slepen.

Met Apples investering in podcasts klinkt het ook een stuk logischer dat macOS Catalina dit najaar een volwaardige podcast-app toevoegt aan de Mac. Tot nu toe zitten podcasts verstopt in iTunes, wat het voor veel mensen een onzichtbaar onderdeel van hun Mac maakt.

Luister jij al naar podcasts? Dan hebben wij nog een tip voor welke app je hier het beste voor kunt gebruiken. Lees meer over de beste podcast-apps voor de iPhone.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu