De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Vooruitblik: dit onthult Apple op 21 maart (+livestream)

Gijs Ettes
17 maart 2016, 8:00
4 min leestijd
Vooruitblik: dit onthult Apple op 21 maart (+livestream)

21 maart 2016 is een dag die veel Apple-fans waarschijnlijk al in hun agenda hebben gezet. Maar wat gaat het bedrijf die dag precies aankondigen? Dit zijn onze verwachtingen.

Lees verder na de advertentie.

Productaankondigingen tijdens Apple-event

Traditiegetrouw introduceert Apple elk najaar een nieuw model iPhone, maar ook de maanden ervoor organiseert het bedrijf interessante evenementen om in de gaten te houden. Wat te denken van ontwikkelaarsconferentie WWDC, die medio juni plaatsvindt. In 2015 bracht dat Apple-event ons onder meer OS X El Capitan, iOS 9 en watchOS 2.

Ook deze maand heeft Apple genoeg te melden, getuige de uitnodiging met de tekst ‘Let us loop you in’ (vrij vertaald: laat ons je op de hoogte stellen) die onlangs naar journalisten werd gestuurd. Wat 21 maart precies aangekondigd gaat worden is officieel niet bekend, al doen er genoeg geruchten de ronde. We zetten ze hieronder op een rijtje.

iPhone SE

De meest hardnekkige hebben betrekking op de iPhone SE of 5SE, een kleiner 4 inch-model dat waarschijnlijk over dezelfde hardware beschikt als de iPhone 6. Zo zou de compacte smartphone voorzien zijn van dezelfde Apple A9- en M9-chips en tenminste 16GB opslag. Nieuw is de aanwezigheid van nfc, dat gebruikt kan worden voor het doen van contactloze betalingen. Als we de geruchten mogen geloven wijkt het design weinig af van de iPhone 5S. Die werd in 2013 geïntroduceerd en was de laatste nieuwe iPhone met een 4 inch-scherm.

apple-event

Uit de renders hierboven, afkomstig van hoesjesfabrikant Spigen, valt op te maken dat de randen van het toestel recht zijn, zoals bij de 5S. Ook zijn de volumeknoppen rond en zit de aan/uit-knop bovenop het toestel. Daarnaast is er een pilvormige flitser naast de lens. Eerdere geruchten claimden dat de lens iets uit zou steken, maar op de renders is dat niet goed te zien. Vaak tonen cases een accuraat beeld van hoe een iPhone eruit kan komen te zien, maar houd er rekening mee dat details kunnen afwijken.

De ‘SE’ in iPhone SE staat waarschijnlijk voor special edition of enhanced edition. Dat laatste duidt er inderdaad op dat dit een geavanceerdere versie van de iPhone 5S wordt, met nagenoeg hetzelfde design. De SE komt beschikbaar in de kleuren spacegrijs, zilver, goud en roségoud. We verwachten dat het instapmodel met 16GB een adviesprijs van 499 euro krijgt. Er wordt waarschijnlijk ook een 64GB-model verkrijgbaar voor 100 euro meer.

Kleinere iPad Pro

Op 21 maart wordt ook de onthulling van een nieuwe iPad verwacht. Dit is geen directe opvolger van de iPad Air 2, maar waarschijnlijk een kleinere versie van de iPad Pro. In tegenstelling tot die tablet heeft het apparaat een 9,7 inch-scherm met een Retina-resolutie. Onderhuids zal de kleinere iPad Pro weinig afwijken van zijn grote broer, die een gigantisch 12,9 inch-scherm heeft. Qua formaat zal de nieuwe tablet veel lijken op de iPad Air 2.

ipad pro apple-event

Verder zal er een A9X-chip, 4GB RAM en een Smart Connector voor het magnetisch koppelen van accessoires aan boord zijn. We verwachten dat Apple een Smart Keyboard voor de tablet beschikbaar maakt, zodat je hem kunt omtoveren tot een kleine iOS-laptop. Voor apps en media is 32 of 128GB opslag beschikbaar, alsmede een 12 megapixel-camera met de mogelijkheid om 4K-video’s te schieten. De kleinere iPad Pro zal ook ondersteuning hebben voor de Pencil, Apples recent geïntroduceerde stylus. Of er weer vier stereo-speakers aan boord zijn, is niet bekend.

Overige onthullingen

Het evenement op 21 maart staat tevens in het teken van kleinere aankondigingen, zoals nieuwe polsbandjes voor de Apple Watch (Sport, Milanees en Hermès en Nylon) en updates van iOS, OS X, watchOS en tvOS. We verwachten onder meer dat Apple kort na de presentatie iOS 9.3 beschikbaar stelt. Deze update, die onder meer de schermdimmende functie Night Shift introduceert, wordt al geruime tijd getest en lijkt zo goed als gereed voor een officiële lancering. Ook OS X 10.11.4, watchOS 2.2 en tvOS 9.2 worden spoedig beschikbaar. Tot slot gaan geruchten over een nieuwe versie van iTunes. Nieuwe MacBooks worden waarschijnlijk pas later dit jaar aangekondigd.

Livestream: volg het Apple-event op de voet

Wil je niks missen van alle aankondigingen, dan kun je de livestream volgen via de website van Apple. Het evenement is te bekijken op de iPhone en iPad (met iOS 7.0+), Mac (met OS X 10.8.5+) of pc (met Windows 10 en Microsoft Edge). Ook kun je met een tweede, derde of vierde generatie Apple TV meekijken via het speciaal ingerichte Events-kanaal.

iPhoned zal live verslag doen van het evenement via de website, Twitter en Facebook. Like en volg ons als je op de hoogte wilt blijven, maar niet in de gelegenheid bent om de livestream te kijken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu