Samenvatting: dit heeft Apple allemaal aangekondigd

Redactie
9 september 2015, 21:40
4 min leestijd
Samenvatting: dit heeft Apple allemaal aangekondigd

Tijdens het jaarlijkse september-event heeft Apple weer de nodige nieuwe apparaten aan het grote publiek getoond. In deze Apple-event samenvatting zetten we alle aankondigingen en het belangrijkste nieuws op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

1. iPhone 6S en 6S Plus officieel

Heel verrassend was het niet, maar vanavond heeft Apple dan eindelijk de iPhone 6S en iPhone 6S Plus officieel uit de doeken gedaan. De toestellen zijn vanaf 25 september te koop zijn in de eerste serie landen waartoe Nederland en België helaas nog niet behoren. Wel kunnen Apple-fans in onder meer Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk aan de slag met de nieuwe iPhones, die vooral onderhuids flink zijn vernieuwd. Het design is hetzelfde gebleven en alleen de roségouden kleur is echt nieuw.

iphone 6s

Daarnaast beschikt het scherm van de iPhones over een techniek genaamd 3D Touch, waardoor je door harder of zachter te drukken specifieke (snelle) acties kunt uitvoeren. Denk aan het updaten van je Facebook-status vanaf je homescreen. Of het bekijken van Dropbox-documenten, zonder dat je de app hoeft te openen.

Verder aan boord is een verbeterde 12 megapixel-camera, een nieuwe 5 megapixel-frontcamera, een snellere 64-bit Apple A9-chip en twee keer zoveel werkgeheugen. De iPhone 6S heeft een vanafprijs van 739 euro voor het 16GB-model, terwijl je voor de 64GB- en 128GB-versies respectievelijk 849 en 959 euro betaalt. De iPhone 6S Plus prijs bedraagt 849 euro voor het 16GB-model. De versies met meer opslag kosten 959 euro (64GB opslag) en 1069 euro (128GB).

Lees meer over de nieuwe iPhone 6S en iPhone 6S Plus

2. Vernieuwde Apple TV

De nieuwe Apple TV heeft een grote focus op het spelen van casual games. De nieuwe settopbox heeft betere hardware, een nieuwe afstandsbediening en een App Store om spelletjes te downloaden. Naast games en video’s toont Apple mogelijkheden om via het kastje kleding te shoppen. En je krijgt natuurlijk toegang tot Apple Music, zodat je muziek op je tv kunt afspelen. De Apple TV kost 149 dollar voor de 32GB-versie en 199 dollar voor de 64GB versie. Vanaf eind oktober ligt hij in de winkel.

apple tv apple-event samenvatting

Lees meer over de nieuwe Apple TV

3. Apple onthult de iPad Pro

De iPad Pro is de grootste en krachtigste iPad die Apple ooit heeft gemaakt. De tablet verschijnt in november en kost 799 dollar voor het 32GB-model met wifi en 949 dollar voor het 128GB-model met wifi. Het 128GB-model met 4G kost 1079 dollar. De iPad Pro heeft een fraai 12,9 inch-scherm met een resolutie van 2732 bij 2748 pixels. De extra schermruimte zorgt ervoor dat je een volledig virtueel keyboard tot je beschikking hebt en gemakkelijk twee apps naast elkaar kunt gebruiken. Voor de iPad Pro heeft Apple ook twee interessante accessoires ontwikkeld: de Apple Pencil (een capacitieve stylus) en het Smart Keyboard (toetsenborddock) dat de iPad omtovert tot een compacte laptop.

ipad pro officieel

Lees meer over de nieuwe Apple iPad Pro

4. Nieuwe krachtige iPad mini 4

De iPad mini 4 is de vernieuwde kleine tablet van Apple die dunner en krachtiger is dan zijn voorganger. De tablet is voorzien van de multitaskingfuncties van iOS 9 zodat je, net als op de iPad Air 2 en de nieuwe iPad Pro, twee apps naast elkaar kunt draaien. De iPad mini 4 wordt beschikbaar voor 399 dollar. De releasedatum vindt mogelijk op 25 september plaats.

ipad mini 4

Lees meer over de nieuwe Apple iPad mini 4

5. iOS 9 vanaf 16 september beschikbaar

Apple maakt iOS 9 op 16 september officieel beschikbaar voor alle gebruikers. De nieuwe iOS-versie is stabieler, sneller en veiliger dan voorgaande versies en introduceert ook een aantal veranderingen die direct in het oog springen. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe San Francisco-lettertype, een langere toegangscode van 6 cijfers, de krachtige zoekfunctie Proactive en multitasking op de iPad. Ook is Siri sterk verbeterd.

ios 9 downloaden

→ Lees meer over de iOS 9 release

6. Apple Watch krijgt volgende week watchOS 2

Apple brengt watchOS 2, het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch, volgende week 16 september uit. De update maakt de smartwatch een stuk functioneler, onder meer dankzij de ondersteuning voor native apps. De belangrijkste vernieuwing van watchOS 2 is ondersteuning voor native apps. Dat betekent dat apps direct vanaf je Apple Watch draaien, in plaats vanaf je iPhone, wat eerder het geval was.

watchos 2

→ Lees meer over de watchOS 2 update

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's