7 kleinere Apple-aankondigingen die je gisteren gemist hebt

Lars Paijmans
31 oktober 2018, 19:11
3 min leestijd
7 kleinere Apple-aankondigingen die je gisteren gemist hebt

Naast een nieuwe MacBook Air, Mac Mini en iPad Pro 2018 heeft Apple nog meer wijzigingen aangebracht in zijn productaanbod. We zetten ze hier voor je op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Apple wijzigt kleuren van 12-inch MacBook

De 12-inch MacBook werd gisteren niet genoemd tijdens de keynote, maar toen de Apple Store terug online kwam, was er wel degelijk iets veranderd. Het roségouden model is verdwenen en de gouden kleur is gelijk getrokken met de nieuwe gouden kleur van de nieuwe MacBook Air. Op dit nieuwe kleurtje na is er voor deze MacBook niets veranderd.

Apple event oktober 2018

1. iPad Pro van vorig jaar goedkoper

In tegenstelling tot vorig jaar is Apple niet gestopt met de verkoop van de vorige iPad Pro, nu het 2018-model in de winkels ligt. De Pro uit 2017 is nog steeds te koop en is in prijs verlaagd.

Enkel het 10,5 inch-model is nog te koop, voor een vanafprijs van 737 euro voor het 64GB-model. Ben je op zoek naar meer iPad Pro 2017 prijzen? Check dan even onze prijsvergelijker voor de actuele deals van andere verkopers.

2. T2-chip in nieuwe Macs voorkomt afluisterpraktijken

Vlak na de keynote werd al duidelijk dat de T2-chip in de nieuwe MacBook Air een speciale functie vervult. Om te voorkomen dat de ingebouwde microfoon van de MacBook misbruikt wordt om mensen af te luisteren.

Voortaan verbreekt de T2-chip de verbinding met de microfoon direct als jij de klep van de MacBook sluit, zodat het apparaat veel minder gevoelig is voor deze vorm van spionage. In het onderstaande artikel lees je hier meer over.

Lees ook: Zo houdt de MacBook Air (2018) luistervinken buiten de deur

iPad Pro 2018

3. Oude Apple Pencil werkt niet met nieuwe iPad Pro

Als je de nieuwe iPad Pro in huis haalt en je van plan bent om een Apple Pencil te gebruiken, dan zul je ook het nieuwe model moeten aanschaffen. De oude Pencil werkt namelijk niet met de nieuwe iPad samen, waardoor je hem niet eens kunt koppelen. Tel dus nog maar 135 euro bij de aanschafprijs als je een nieuwe Pro koopt om er een Pencil op te gebruiken.

4. Nieuwe Apple Pencil werkt niet met oudere iPads

De nieuwe Apple Pencil is op alle fronten een verbetering van het oude model, maar zonder de nieuwste iPad heb je er weinig aan. De nieuwe Pencil werkt namelijk alleen met de iPad Pro 2018. Heb je een iPad 2018 of oudere iPad Pro dan kun je alleen het oudere model van het tekenpennetje erop gebruiken.

5. De ‘oude’ MacBook Air wordt nog steeds verkocht

Net als bij de iPad Pro kan Apple nog geen afscheid nemen van de oude MacBook Air. Hoewel hij goed verstopt zit op de website van het bedrijf, wordt het vorige model nog steeds aangeboden. Voor het instapmodel betaal je nu 1097 euro, een stuk minder dan de 1349 euro die de goedkoopste nieuwe MacBook Air nu kost.

6. Apple verkoopt koptelefoonadapter voor iPad, niet in de doos

Dat de iPad Pro 2018 geen koptelefoonaansluiting meer heeft, is je waarschijnlijk niet ontgaan. Nu blijkt echter dat er ook geen adapter in de doos zit, waarmee je een ‘ouderwetse’ koptelefoon op de tablet kunt aansluiten.

In plaats daarvan zul je een losse adapter moeten kopen, die je op de usb-c-poort van de iPad aansluit. Heb je dus een iPhone 7 of nieuwer en deze iPad, dan heb je twee verschillende adapters nodig (usb-c en Lightning) om een 3,5mm-koptelefoon er op aan te sluiten.

7. MacBook Pro met Radeon Pro Vega Graphics komt volgende maand

Op het podium werd het niet besproken, maar de MacBook Pro krijgt volgende maand ook een kleine upgrade in de vorm van Radeon Pro Vega Graphics-ondersteuning. Deze optie komt alleen beschikbaar voor het duurste 15 inch-model van de MacBook en is vanaf 14 november beschikbaar.

Met de nieuwe grafische processor worden tot 60 procent snellere grafische prestaties mogelijk. Dit zal vooral van pas komen voor gebruikers die veel in de weer zijn met videobewerking en 3D-design.

Meer weten over het Apple oktober 2018 event? Check dan onze uitgebreide round up.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu