Apple-event vanavond: 5 verwachtingen voor de laatste keynote van 2020

Lars Paijmans
10 november 2020, 14:58
4 min leestijd
Apple-event vanavond: 5 verwachtingen voor de laatste keynote van 2020

Vanavond vindt het laatste Apple-event van dit jaar plaats. Van updates voor de MacBook Air en Pro, de definitieve release van macOS 11 tot aan een geheel nieuw product: dit zijn onze verwachtingen voor het november-event.

Lees verder na de advertentie.

5 verwachtingen voor het november-event

Het laatste Apple-event van dit jaar vindt vanavond om 19:00 uur plaats en is – net als de voorgaande twee events – volledig online te volgen. Het event zal voornamelijk in het teken staan van de nieuwe ARM-Macs. We zetten onze verwachtingen van mogelijke onthullingen op een rijtje.

1. Apple Silicon-MacBooks

De ster van de avond is hoogstwaarschijnlijk de eerste Mac met Apple Silicon. Dit is Apples eerste eigen ARM-chip, wat betekent dat het bedrijf afscheid neemt van Intel-processors. Tijdens WWDC beloofde Apple al dat de eerste Macs met eigen ARM-processor nog voor het einde van het jaar zouden verschijnen. Na de iPhone, iPad en Apple Watch draaien ook Macs dan binnenkort op door Apple ontworpen chips.

We kunnen nu het eerste exemplaar daarvan verwachten: dat is mogelijk een nieuwe versie van de 12 inch-MacBook. Deze compacte Mac is al jaren niet bijgewerkt, maar zou met de komst van Apple Silicon een tweede leven krijgen.

Apple Silicon 2020 MacBook

Volgens een ander gerucht zijn juist de 13 inch-MacBook Pro en MacBook Air (ook 13 inch) de eerste laptops met een ARM-chip. Waarschijnlijk geeft Apple deze apparaten meer verbeteringen mee, maar welke dat zijn weten we nog niet.

Stiekem hopen we wel dat Apple van dit moment gebruikmaakt om ook het design van de MacBooks een opknapbeurt te geven. De laptops van het bedrijf zien er sinds 2016 immers hetzelfde uit. Is dit het moment dat we Face ID in een Mac gaan zien?

2. macOS Big Sur release

iOS 14 is inmiddels al maanden uit en ook alle andere apparaten van Apple hebben inmiddels een update gehad. Alleen macOS Big Sur is nog niet verschenen. Mac-gebruikers blijven geduldig wachten de grote update, en vanavond is het waarschijnlijk zo ver. De update introduceert een nieuw design voor de software en zal de eerste zijn die geschikt is voor Apple Silicon-Macs.

macOS 11 Big Sur: Deze 6 functies gaan je Mac vernieuwen

Ook oudere Macs zullen Big Sur gelukkig ondersteunen. Met de grafische opknapbeurt belooft het een update te worden waar veel Mac-gebruikers rijkhalzend naar uitkijken. Meer weten over macOS Big Sur? Check dan onze video hierboven waarin we de belangrijkste functies met je bespreken.

3. AirTags

We hadden er stiekem al op gehoopt tijdens het iPhone 12-event, maar we moeten nog iets langer wachten op de bluetoothtrackers van Apple. De AirTags zijn kleine apparaatjes waarvan je de locatie kunt zien op andere Apple-apparaten. Volgens de geruchten ziet de bluetoothtracker eruit als een zilverkleurig schijfje, wat ook te zien is in de gelekte renders van de AirTag.

Hang er eentje aan je sleutelbos en je kunt in de ‘Vind Mijn-app’ voortaan altijd zien waar ze uithangen. Ben je benieuwd naar al onze verwachtingen van de bluetoothtracker? Bekijk dan de video hieronder.

AirTag: 6 verwachtingen voor Apples eerste tracker

Reken er maar op dat we de AirTags in november wel te zien krijgen. Zeker nu alle nieuwe iPhones en Apple Watches ook zijn uitgerust met de U1-chip, die het bepalen van een locatie nog beter maken. Dat zou van de AirTags een relatief betaalbare cadeautip kunnen maken voor de feestdagen.

4. AirPods Studio

Tijdens het event zou ook nog eens zomaar de AirPods Studio onthuld kunnen worden. De over-ear koptelefoon heeft hetzelfde gebruikersgemak als de AirPods, maar levert veel beter geluid. Zo heeft de Studio slimme oordetectie, zodat het niet uitmaakt hoe je de koptelefoon op je hoofd zet.

→ Lees ook: AirPods Studio: 8 dingen die we al weten over Apples over-ear koptelefoon

AirPods Studio vertraagd

Apple heeft inmiddels al andere koptelefoons uit de schappen gehaald, waardoor niets meer de release van Apples hoofdtelefoon in de weg staat. Hoewel het bedrijf de koptelefoon mogelijk wel onthult tijdens het november-event, bestaat de kans dat we hem pas op ons hoofd kunnen zetten aan het begin van het nieuwe jaar. Volgens een gerucht van Apple-lekker Jon Prosser staat de productie van de koptelefoon namelijk op losse schroeven.

5. Meer MagSafe-accessoires

De iPhone 12-modellen introduceren met MagSafe een nieuwe manier om accessoires aan te sluiten op het toestel. Van hoesjes tot opladers: Apple heeft het startschot gegeven voor een nieuw type iPhone-accessoires.

We verwachten dus dat Apple tijdens het november-event hier nog even aandacht voor vraagt: vooral omdat de iPhone 12 mini en iPhone 12 Pro Max vanaf deze vrijdag in de winkels liggen. De pre-order is momenteel al begonnen, maar je moet er snel bij zijn. De levertijden lopen namelijk rap op.

Kijk mee

De redactie van iPhoned zit vanavond uiteraard klaar om jou van al het nieuws te voorzien. We houden je niet alleen op de hoogte van de aankondigingen, maar gaan de producten natuurlijk ook duiden en te zijner tijd testen. Op die manier kun jij een weloverwogen aankoopkeuze maken.

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de iPhoned-nieuwsbrief en houd de site in de gaten voor live-verslag. Het november-event gaat om 19:00 uur van start. Tot dan!

Apple Event — November 10
Bronnen afbeeldingen: 9to5Mac, EverythingApplePro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirTag
Apple AirTag

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu