Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Apple-event 2024: dit is wanneer de nieuwe iPads worden onthuld

Yannick Chalkiopoulos
23 april 2024, 16:27
3 min leestijd
Breaking
Apple-event 2024: dit is wanneer de nieuwe iPads worden onthuld

Apple heeft het eerste event van 2024 aangekondigd! Dit is wanneer Apple de nieuwe iPad Air, iPad Pro én meer onthult!

Lees verder na de advertentie.

Eerste Apple-event van 2024

Pak je agenda er maar bij, want Apple heeft een nieuw evenement aangekondigd! Op 7 mei 2024 vindt Apple’s eerste event van het jaar plaats. Om 16.00 uur (Nederlandse tijd) begint de presentatie, dat is ook het moment dat Apple een reeks nieuwe producten onthult. Het is de verwachting dat Apple die middag de nieuwe iPad Air 2024 en iPad Pro 2024 aankondigt.

Lees ook: iPad-event 2024: hier kun je het ‘Let loose’-evenement live bekijken!

Het is opvallend dat Apple in mei een evenement organiseert, want dat gebeurde voor het laatst in 2002. Nu, 22 jaar later, heeft het bedrijf dus besloten om weer een voorjaarsevenement in mei te houden. Dat betekent dat Apple van plan is om grote aankondigingen te maken. Apple noemt het evenement ‘Let loose‘, maar wat houdt dat in? Wij zetten onze verwachtingen van het evenement voor je onder elkaar.

iPad Pro 2024

Nieuwe Apple Pencil, iPad Air én iPad Pro

Het thema van het Apple-event duidt zonder twijfel op de nieuwe Apple Pencil. We wachten al lang op de Apple Pencil 3, die volgens geruchten veel nieuwe functies krijgt. Zo wordt er een nieuw ontwerp verwacht en krijgt de pen mogelijk een magnetische punt. In de afbeelding van het eerste Apple-event van 2024 is bovendien een Apple Pencil te zien. De Apple Pencil 3 wordt dus zonder twijfel op 7 mei onthuld.

Daarnaast zien we de nieuwe iPad Air 2024 en de iPad Pro 2024 eindelijk tijdens het Apple-event. Apple bracht vorig jaar helemaal geen tablets uit, dus de verwachtingen voor dit jaar zijn hooggespannen. De iPad Air verschijnt voor het eerst in een 12,9-inch uitvoering, waardoor je straks de keuze hebt uit twee modellen bij de tablet. Daarnaast maakt de iPad Air 2024 de overstap naar de snelle M2-chip en past Apple het camera-eiland van het toestel aan.

Bij de iPad Pro 2024 stapt Apple juist over op de krachtige M3-chip, die we nu al terugzien in de MacBook Air en de MacBook Pro. De tablet krijgt voor het eerst een oled-scherm, dat vooral voor de 11-inch uitvoering een update is. Bij de iPad Pro 2024 worden meer grote veranderingen verwacht, zo krijgt de tablet ondersteuning voor MagSafe en een aangepast design. Lees hier alvast meer over de nieuwe iPad Pro.

apple pencil 3

Apple onthult accessoires

Naast de iPad Air en iPad Pro 2024 presenteert Apple bij het event op 7 mei ook nieuwe accessoires. De Apple Pencil 3 verschijnt, maar er wordt ook een nieuw Magic Keyboard verwacht voor de iPad Pro. Met het toetsenbord verander je de tablet gemakkelijk in een kleine laptop. Het is onduidelijk welke veranderingen er nog meer naar het Magic Keyboard komen, dat weten we over twee weken natuurlijk pas zeker.

De kans bestaat dat het Magic Keyboard en de Magic Mouse voor de Mac ook een update krijgen bij het eerste Apple-event van 2024. Apple voorziet die accessoires dan van een usb-c-aansluiting, zodat je straks nog maar één kabel nodig hebt voor je Apple-apparaten. We zien dus vooral nieuwe hardware op 7 mei, maar mogelijk onthult Apple dan ook iOS 17.5. Wil je weten welke producten je nog meer kunt verwachten van Apple? Lees dan hier Apple’s plannen voor het eerste Apple-event van het jaar!

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air 2024
Apple iPad Air 2024

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu