‘Eerste Apple-event van 2019 op 25 maart: Apple onthult daar eigen nieuwsdienst’

Lars Paijmans
13 februari 2019, 8:54
2 min leestijd
‘Eerste Apple-event van 2019 op 25 maart: Apple onthult daar eigen nieuwsdienst’

Zet het alvast maar voorzichtig in je agenda; Apple zou op maandag 25 maart zijn eerste Apple-event van het jaar organiseren. Maar wat gaat het bedrijf daar onthullen?

Lees verder na de advertentie.

Eerste Apple-event op 25 maart?

Hoewel Apple de uitnodigingen nog niet officieel heeft verstuurd (dat gebeurt pas een week of twee van tevoren) zegt BuzzFeed met redelijke zekerheid te zeggen dat 25 maart de datum is. Dat baseert de website op eigen bronnen die anoniem willen blijven.

Volgens diezelfde bronnen staan diensten centraal tijdens deze presentatie, waarmee in dit geval gedoeld wordt op de onaangekondigde nieuwsdienst van het bedrijf. Voor deze dienst betaal je een vast bedrag per maand voor toegang tot allerlei kranten en tijdschriften. Volgens BuzzFeed kan de datum van het evenement nog schuiven, omdat Apple weerstand krijgt uit de nieuwsindustrie over de verdeling van de inkomsten.

Apple event maart 2019 datum

Apple zou de helft van een abonnement van tien dollar per maand in eigen zak willen steken en de overige vijf verdelen onder de uitgevers. Hier zijn ze het niet mee eens, omdat dit in vergelijking met andere diensten een veel minder gunstige deal is. Wordt vervolgd dus.

Naast de nieuwsdienst is Apples Netflix-concurrent Apple Shows de andere grote dienst waar het bedrijf uit Cupertino dit jaar mee op de proppen zou komen. Een eerder gerucht stelde al dat Apple programmamakers had ingelicht om zich klaar te maken voor een lancering in april, dus zou een onthulling op 25 maart logisch zijn.

Geen nieuwe iPads en AirPods

BuzzFeed verwacht opvallend genoeg niet dat we op het evenement de nieuwe iPads en nieuwe AirPods te zien krijgen, terwijl deze wel rond maart zouden verschijnen. Al jaren organiseert het bedrijf een dergelijke keynote aan het einde van maart, dus is het met alle geruchten geen verrassing dat dit in 2019 wederom op de planning staat.

Zodra de uitnodigingen officieel zijn verstuurd, lees je het op iPhoned. Wij doen die avond zoals je van ons gewend bent weer uitgebreid verslag van alle aankondigingen. Download nu alvast onze app, dan sturen we je een melding over de officiële aankondiging.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: BuzzFeed
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu