Deze 6 nieuwe producten kan Apple vanmiddag onthullen

Lars Paijmans
21 maart 2017, 11:00
4 min leestijd
Deze 6 nieuwe producten kan Apple vanmiddag onthullen

Apple houdt dan misschien geen keynote in maart, maar haalt wel de Apple Store offline. Als de Apple Store vanmiddag om 13:30 terugkomt, weten we eindelijk of de geruchten kloppen. Dit zijn onze Apple event maart 2017 verwachtingen.

Lees verder na de advertentie.

Apple event maart 2017 verwachtingen

Vorig jaar hield Apple in maart een presentatie, waar we onder meer de iPhone SE te zien kregen. Een jaar ervoor onthulde Apple er de 12-inch MacBook. Verschillende geruchten wezen op een keynote aan het einde van deze maand, waar meerdere productaankondigingen voor op de planning staan. Nu blijkt echter dat Apple alleen de Apple Store offline heeft gehaald. Dit kan betekenen dat het om een kleinere upgrade gaan van bestaande apparaten. Wij zetten ze hier voor je op een rij op volgorde van waarschijnlijkheid.

Apple maart 2017 event verwachtingen

1. Twee nieuwe iPad Pro’s

Apple begint het nieuwe jaar traditiegetrouw met nieuwe iPads. Het is inmiddels een jaar geleden dat Apple de meest recente iPad Pro uitbracht, dus is het tijd voor iets nieuws. Zo zouden er nieuwe modellen van de 9.7-inch en 12.9-inch iPad Pro uitgebracht worden. Deze worden uitgerust met betere hardware, maar er is nog weinig bekend over daadwerkelijk nieuwe functies. Omdat Apple bovendien geen bijzonder evenement organiseert, lijkt het hier om een relatief kleine upgrade te gaan. Het voordeel hiervan is wel dat je deze nieuwe iPad Pro’s direct kunt bestellen zodra de Apple Store weer online is.

2. Een verbeterde 12-inch MacBook (en een iMac?)

Na het ietwat teleurstellende Mac-event aan het einde van 2016, zijn de verwachtingen hooggespannen voor het maart-event van Apple. Zou Apple hier dan eindelijk een nieuwe Mac Pro, iMac met usb-c en een Smart Keyboard met Touch Bar introduceren? Daarnaast is ook de 12-inch MacBook na een jaar weer toe aan een hardware-upgrade. Tim Cook heeft de afgelopen maanden meerdere aanwijzingen gegeven dat er goed nieuws aankomt voor desktop-eigenaren, wat in ieder geval hoopgevend klinkt voor iMac-liefhebbers. Nu Apple de nieuwe producten slechts met een persbericht aan lijkt te kondigen, lijkt het ons het meest waarschijnlijk dat we vandaag een nieuwe 12-inch MacBook te zien krijgen met betere specs.

Apple maart 2017 event verwachtingen

3. Nieuwe 128GB opslag voor iPhone SE

Een jaar na de onthulling zou ook de iPhone SE een kleine oppoetsbeurt krijgen. Reken niet op een gloednieuw model maar wel op een extra 128GB-model dat het 16GB en 64GB model aanvult. Dat Apple voor de iPhone SE een langzamer upgrade-schema gebruikt dan bij de high-end iPhones is niet zo gek. Op die manier blijft het goedkopere 4-inch model wel relevant, maar hoeft hij niet ieder jaar volledig vernieuwd te worden. Het past bovendien bij het feit dat Apple geen event houdt, maar alleen de Apple Store offline haalt.

4. Nieuwe Apple Watch bandjes

Net als voor de iPhone zal het maart-event ook niet het spannendste zijn voor Apple Watch-eigenaren. Als we de geruchten mogen geloven, zal Apple alleen wat nieuwe polsbandjes onthullen voor het slimme horloge. Vervolgens krijgen we op het september-event de Series 3 te zien, die naar het schijnt ook geen wereldschokkende veranderingen doorvoert. Nu de lente officieel begonnen is, zal Apple ongetwijfeld wat nieuwe designs voor het bandje ontworpen hebben.

Rode iPhone 7

5. Een rode iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Op de nieuwe iPhone 8 en iPhone 7S moeten we nog een paar maanden wachten, maar in maart negeert Apple de iPhone waarschijnlijk niet volledig. Zo zou er volgens een opvallend gerucht een nieuwe rode iPhone 7 uitgebracht worden. Dit nieuwe kleurtje kan een tactiek van Apple zijn om de iPhone-verkopen de komende maanden nog een extra zetje te geven, tot het september-event waar we de echte nieuwe vlaggenschepen te zien krijgen.

6. Gloednieuwe 10.5-inch iPad

Naast de 2017 9.7-inch en 12.9-inch iPad Pro’s zou Apple ook een gloednieuwe iPad uitbrengen. Hoewel deze een groter 10.5-inch display krijgt, heeft deze tablet hetzelfde formaat als de 9.7-inch iPad. Dit komt omdat Apple de schermranden weg zou werken, inclusief de homeknop. Hierdoor lijkt deze 10.5-inch iPad een mooi voorproefje te worden op de iPhone 8, die ook geen schermranden of homeknop meer krijgt. Naast het nieuwe design is er ook over deze iPad nog weinig bekend wat nieuwe functies betreft. Door interne twijfels over de chip om deze iPad mee uit te rusten, zou Apple de tablet wel aankondigen op het maart-event, maar pas weken later uitbrengen. Nu er echter geen los event lijkt te komen, is de kans klein dat Apple deze vandaag onthult.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Geruchten
Devices: iMac, iPad Pro, iPhone SE

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen