De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Apple-event op 21 maart met nieuwe iPhone en meer

Wouter Nijsen
10 maart 2016, 18:30
3 min leestijd
Apple-event op 21 maart met nieuwe iPhone en meer

Apple heeft uitnodigingen verstuurd voor een media-evenement op 21 maart. Op dit event worden waarschijnlijk de iPhone SE, kleinere iPad Pro en nieuwe bandjes voor de Apple Watch aangekondigd.

Lees verder na de advertentie.

Apple-evenement op 21 maart

Op de uitnodiging staat het Apple-logo met de woorden: ‘’Let us loop you in’’. Hoewel de omschrijving niet veel loslaat, weten we al wat we ongeveer kunnen verwachten. Zo is de afgelopen weken het nodige gelekt over de iPhone SE, de nieuwe 4 inch-iPhone van Apple. Daarnaast toont de fabrikant mogelijk een kleinere iPad Pro en nieuwe bandjes voor de Apple Watch. Het evenement vindt plaats in Cupertino en start 21 maart om 18.00 uur Nederlandse tijd.

iPhone SE

De belangrijkste aankondiging die mogelijk op het Apple-evenement wordt gedaan, is die van de iPhone SE. Dit toestel zou het eerste 4 inch-model worden sinds de iPhone 5S. Hierna koos Apple met de iPhone 6 (4,7 inch) en 6 Plus (5,5 inch) voor grotere schermen. Niet iedereen vindt een zo’n display echter fijn, waardoor de iPhone SE uitkomst biedt.

iphone 5se onthulling

Naar verluidt beschikt de iPhone SE over dezelfde specs als de iPhone 6. Het gaat om een A9-chip met 16GB of 64GB aan opslagruimte. Foto’s zouden worden gemaakt met de 12 megapixel-camera aan de achterkant en 5 megapixel-frontcamera. Volgens geruchten krijgt de kleinere iPhone ondersteuning voor 802.11ac wifi, bluetooth 4.2 en Live Foto’s, al zou 3D Touch ontbreken. De verwachting is dat de iPhone SE tussen de 400 en 500 dollar gaat kosten. Mogelijk komt hij in de kleuren goud, zilver, spacegrijs en roségoud.

Kleinere iPad Pro

Apple kondigt waarschijnlijk ook een kleinere iPad Pro aan. Het scherm zou 9,7 inch meten, terwijl de specificaties gelijk zouden zijn aan de reguliere iPad Pro. Dit houdt in dat de tablet wordt aangedreven door een A9X-chip met 4GB RAM en 32GB of 128GB aan interne opslag.

De nieuwe iPad zou ook worden voorzien van een Smart Connector en een kleinere versie van het Smart Keyboard. Door de Smart Connector en Smart Keyboard hoef je het toetsenbord van je iPad niet meer zelfstandig op te laden; de iPad geleidt stroom via de Smart Connector naar het toetsenbord. Ook is de nieuwe iPad Pro geschikt om te gebruiken met de Pencil, de drukgevoelige stylus die Apple gelijktijdig met de megatablet introduceerde.

Andere aankondigingen

Als gezegd krijgen we misschien nieuwe bandjes voor de Apple Watch te zien. Het zou voornamelijk gaan om nieuwe kleuren voor het Sport-model.

Tot slot is het mogelijk dat Apple meer gaat vertellen over nieuwe versies van iOS, OS X, watchOS en tvOS. De verwachting is dat iOS 9.3, dat al een tijdje door Apple wordt getest, binnenkort beschikbaar komt. iOS 9.3 voegt onder meer de schermdimmende functie Night Shift toe.

Livestream

Apple stelt een livestream beschikbaar voor het evenement. Op deze Apple-pagina staat de livestream al vermeld. Het evenement is te volgen op de iPhone en iPad (met iOS 7+), Mac (met OS X 10.8.5+) of pc (met Windows 10 en Microsoft Edge). Ook kun je met een tweede, derde of vierde generatie Apple TV meekijken.

apple evenement livestream

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen