Apple-event op 10 november, Macs met ARM-chip verwacht

Mike Peek
2 november 2020, 18:25
2 min leestijd
Breaking

Apple organiseert op 10 november een nieuw event! De slogan is ‘One More Thing’. Vermoedelijk krijgen we de eerste Macs met Apples eigen ARM-chips te zien.

Lees verder na de advertentie.

Apple kondigt waarschijnlijk Macs aan met eigen ARM-processor

Apple houdt op 10 november het derde event van dit jaar. Het event start die dag om 19.00 uur Nederlandse tijd en is dan op de officiële Apple-website te volgen. Waarschijnlijk kun je de presentatie dan ook op het YouTube-kanaal van het bedrijf kijken. Door de coronacrisis gaat het waarschijnlijk om een vooraf opgenomen video waarin Apple zijn aankondigingen doet.

Dit keer kondigt Apple waarschijnlijk de eerste Macs aan met een ARM-processor. Dat zijn dezelfde soort chips die ook in iPhones en iPads zitten. Welke Macs we precies te zien krijgen, is nog niet duidelijk.

ARM-chip voor Macs

Door Macs van een eigen processor te voorzien kan Apple de hard- en software beter integreren. Daardoor kun je iPad-apps straks ook op je Mac gebruiken en andersom. Apple creëert dus één groot ecosysteem. Daarnaast zullen de chips naar verwachting voor flink betere prestaties zorgen. Ook springen ze waarschijnlijk zuiniger om met de batterij.

Apple kondigde tijdens het september-event de nieuwe iPad 2020 en iPad Air 2020 aan. Ook kregen we de Apple Watch Series 6 en goedkopere Apple Watch SE te zien. Het oktober-event stond in het teken van de iPhone 12-telefoons, maar de Macs krijgen nu dus een eigen podium.

Mogelijke andere aankondigingen

Apple zou tijdens het event naast Macs met een ARM-chip ook andere producten aan kunnen kondigen. Zo wachten we nog steeds op de AirPods Studio, Apples eerste over-ear-hoofdtelefoon. Er schijnen echter productieproblemen te zijn, dus wellicht stelt Apple de release uit tot 2021.

Een andere kandidaat zijn de AirTags. Deze bluetooth-trackers kun je aan je sleutelbos hangen of in je rugtas stoppen. Als je je spullen kwijt bent, kun je op je iPhone gemakkelijk zien waar ze zijn. Apple werkt naar verluidt al tijden aan deze apparaatjes. Het zou dus goed kunnen dat het bedrijf ze nu eindelijk lanceert. Verder denken we dat het bedrijf van Tim Cook bekendmaakt wanneer macOS Big Sur wordt uitgebracht.

Wil je alles weten over de producten die Apple op 10 november aankondigt? Houd deze website dan in de gaten, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en download de gratis iPhoned-app!

AirTag: 6 verwachtingen voor Apples eerste tracker
Bron: 9to5Mac
Bron afbeelding: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen