Apple evacueert drie fabrieken in Ierland na valse bommelding

Redactie
18 januari 2016, 15:09
1 min leestijd
Apple evacueert drie fabrieken in Ierland na valse bommelding

Apple evacueerde vandaag drie fabrieken in het Ierse Cork. De aanleiding was een mogelijke bommelding die bij de beveiliging van de fabrieken zou zijn binnengekomen.

Lees verder na de advertentie.

Apple evacuatie in Cork

De bedreiging voor het Europese hoofdkwartier is met een sisser afgelopen. Desondanks zaten de 4000 medewerkers van drie Ierse fabrieken van Apple twee uur lang in spanning te wachten of ze weer aan het werk konden of dat de dreiging serieus was. Niet alleen de politie, maar ook het Ierse leger werd erbij geroepen naar aanleiding van enkele e-mails die het bedrijf ontvangen zou hebben.

apple evacuatie

In de loop van de middag bleek het om loos alarm te gaan en mochten de medewerkers weer naar binnen. Het is overigens niet de eerste keer dat er bij Apple een dergelijke dreiging binnenkomt. Eerder deze maand werd ook al melding gemaakt van een dreigmail die door de Apple-fabriek in Cork ontvangen zou zijn. Rondom de vestiging van Apple in Cork is vaker veel te doen. Zo werd Ierland in 2014 beschuldigd voor het verlenen van staatssteun en wordt het land ook wel smalend het Belastingparadijs van Apple genoemd. Hiervoor moest Tim Cook zich in 2013 verantwoorden tegenover de Amerikaanse Senaat.

Het is de enige eigen fabriek van Apple ter wereld waar onder meer iMacs en MacBooks worden geproduceerd die afwijken van het standaardmodel. Tim Cook kondigde eind 2015 aan dat er in de toekomst fors geïnvesteerd zal worden in de fabrieken. Er worden onder meer 1000 nieuwe werkplekken gecreëerd.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu