De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Een iPhone die draadloos oplaadt is door deze investering dichterbij dan ooit

Lars Paijmans
15 december 2016, 9:28
1 min leestijd
Een iPhone die draadloos oplaadt is door deze investering dichterbij dan ooit

Een van de meest hardnekkige geruchten over de iPhone van volgend jaar is zojuist nog concreter geworden: een vooraanstaand Apple-leverancier gaat samenwerken met een van de bekendste bedrijven die draadloos opladen onderzoekt.

Lees verder na de advertentie.

Apple Energous samenwerking maakt draadloos opladen mogelijk

Apple-leverancier Dialog zou de handen ineen geslagen hebben met Energous, een bedrijf dat zich specialiseert in het draadloos opladen van smartphones op langere afstand. Dit leverde Energous een investering van 10 miljoen dollar op, zo schrijft Fast Company.

Het nieuws is opvallend omdat het werk van Dialog voor drie kwart met Apple te maken heeft. De kans is dus groot dat deze investering gemaakt is met het oog op een toekomstige iPhone. De samenwerking van Energous is in dit geval dus goed nieuws voor iedereen die uitkijkt naar draadloos opladen op de iPhone. Door deze indirecte Apple Energous samenwerking is deze techniek namelijk weer en stuk dichterbij de iPhone gekomen.

Energous staat namelijk bekend om de zogenaamde WattUp RF-techniek. Deze maakt het mogelijk om apparaten op een afstand groter dan 10 meter op te laden, waarbij een speciale zender en ontvanger voor worden gebruikt. Omdat de grote leverancier Dialog hier nu achter staat, is de kans een stuk groter geworden dat de iPhone 8 draadloos opladen ondersteunt. Eerder dit jaar liet Energous al weten met een ‘tier one’ consumenten elektronicabedrijf te werken. Wie dit precies was is nooit bekend geworden, al lijkt het logisch dat het hier om Apple gaat.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Fast Company
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen