Apple en Trump: Tim Cook adviseert over onderwijs, Foxconn naar de VS

Lars Paijmans
27 juli 2017, 10:35
2 min leestijd
Apple en Trump: Tim Cook adviseert over onderwijs, Foxconn naar de VS

Apple en de Amerikaanse overheid hadden altijd al raakvlakken, maar het beleid van Trump lijkt nog vaker beroep te doen op het bedrijf van Tim Cook. Zo komt er een Foxconn-fabriek naar de VS, maar gaat Cook ook advies geven over onderwijs.

Apple en Trump; Foxconn naar de VS

“Apple gaat drie grote, grote, grote fabrieken maken in de VS”, verklaarde Donald Trump eerder deze week met trots. Nu blijkt dat het om een fabriek van Apple-leverancier Foxconn gaat, die een lcd-fabriek in Wisconsin heeft aangekondigd.

De komende drie jaar geeft Foxconn 10 miljard dollar uit voor een enorme fabriek. Deze heeft direct plaats voor drieduizend banen, maar kan volgens de Trump-administratie uiteindelijk voor 13.000 banen zorgen.

Apple en Trump

De fabriek richt zich aanvankelijk op lcd-schermen voor tv’s van Sharp. Dit heeft vooralsnog dus niets met Apple te maken, en de vraag is nu of dit daadwerkelijk een van de fabrieken is die Trump als ‘Apple-fabriek’ bestempelt. Natuurlijk bestaat de kans dat de Amerikaanse Foxconn-fabriek in de toekomst wel kleinere lcd-displays gaat maken voor Apple-producten. Maar die plannen zijn er vooralsnog niet.

Ondertussen zou Ivanka Trump Tim Cook benaderd hebben om het over investeringen in educatie te hebben. Cook zou adviesrol krijgen over het vormgeven van nieuwe investeringen op het gebied van wetenschap, technologie, techniek en wiskundig onderwijs in de VS. De plannen beginnen zich volgens Bloomberg nog in de beginfase, al heeft Cook in het verleden al vaker zijn kennis en interesse gedeeld voor het onderwijs.

Cook bekritiseert Trump op Twitter

Op dezelfde dag sprak de ceo van Apple zich uit tegen de beslissing van Trump om transgenders niet meer toe te laten tot het Amerikaanse leger. In een tweet sluit hij zich onder meer aan bij Google-ceo Sundar Pichai. Met de hashtag #LetThemServe benadrukt Cook dat discriminatie tegen wie dan ook nooit voor vooruitgang zal zorgen. “We moeten dankbaar zijn voor iedereen die in het leger gediend heeft.”

Via: Bloomberg
Categorie: Apple
Spotlight: Tim Cook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's