Apple en Samsung gaan in mei om de tafel

Redactie
30 april 2012, 7:30
1 min leestijd
Apple en Samsung gaan in mei om de tafel

Apple en Samsung gaan op 21 en 22 mei met elkaar in gesprek. Er zal dan een poging worden gedaan om een oplossing te vinden voor de patentoorlog. De wereldwijde patentstrijd zal waarschijnlijk door Tim Cook en Gee-Sung Choi besproken worden.

Lees verder na de advertentie.

Meer dan vijftig rechtszaken

Apple en Samsung zijn met elkaar in meer dan vijftig rechtszaken verwikkeld in tien landen. De rechter Lucy Koh heeft de bedrijven als opdracht gegeven de patentoorlog bij te leggen. De twee partijen zullen voor 9 mei aan de rechter moeten laten weten hoe groot zij de kans achten om de rechtszaak te winnen als deze doorgang vindt. Een andere rechter, Joseph J. Spero, zal de onderhandelingen tussen beide techfabrikanten leiden op 21 en 22 mei in de rechtbank in San Francisco.

Schikking treffen

Het doel van het rond de tafel gaan zitten, is om een schikking te treffen. Tim Cook heeft als ceo van Apple laten weten, dat hij een voorkeur heeft om tot een schikking te komen. Maar daarnaast heeft hij laten weten zijn uiterste best te doen om het intellectueel eigendom te beschermen. Samsung heeft eerder naar buiten gebracht, dat er geen plannen zijn om concessies te doen in de strijd met Apple.

In 2010 is er door onder meer Steve Jobs nog gesproken met Samsung over schendingen van het patent. In  april 2011 is er een rechtszaak tegen Samsung aangespannen. Dit bedrijf zou namelijk het uiterlijk van de iPhone gekopieerd hebben.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen