Apple en Google krijgen concurrentie van LG

Redactie
28 mei 2013, 17:21
1 min leestijd
Apple en Google krijgen concurrentie van LG

Apple en Google krijgen er in hun ‘duopolie’ een concurrent bij: LG wil een ander besturingssysteem voor smartphones gaan gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Dat vertelt LG tegenover NUtech. Het bedrijf zegt ‘niet blij’ te zijn met de duopolie van Google en Apple, die de enige twee winstgevende besturingssystemen maken. LG gaat geen eigen systeem maken, maar wijst naar systemen als Firefox OS en Tizen.

LG zegt echter Android voorlopig niet links te laten liggen, het zal waarschijnlijk meerdere systemen gaan gebruiken. Tizen wordt ontwikkeld door onder andere Intel en Samsung. Ook Samsung zou een systeem achter de hand willen hebben om niet te afhankelijk te zijn van Google’s Android.

Ook iPhone-fabrikant Foxconn maakt een smartphone met Firefox OS. Dat gaan Firefox-maker Mozilla en Foxconn op 3 juni onthullen. Ook zou Foxconn aan een tablet met het besturingssysteem van Mozilla werken.

Firefox is niet voornamelijk gericht op de westerse markt, zoals iOS en Android, maar meer op opkomende markten. Daar liggen kansen die Apple volgens geruchten met een budget-iPhone ook wil gaan benutten.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen