Apple en de 4 aanklachten in Amerika
Redactie

Apple heeft het er maar druk mee. Ze hebben in 2 weken nu al 4 rechtzaken aan hun broek hangen in Amerika. Het gaat over veel voorkomende problemen zoals bijvoorbeeld het 3G bereik. Gaat hier nou ook eindelijk iets mee bereikt worden, of is het weer een kansloze actie tegen een machtig bedrijf?

De aanklachten lopen aardig uiteen qua onderwerp. Zo gaat er bijvoorbeeld een klacht over het 3G bereik. Het toestel zou zelf beperktheden hebben in het ontvangen van dit signaal. Ook zou AT&T een te geflatteerde kaart hebben met het 3G bereik erop. Deze klachten kennen wij ook uit Nederland met T-mobile, maat verschillende testen laten zien dat het toch waarschijnlijk aan het toestel ligt.

Een andere aanklacht gaat over misleidende reclame. Ook hier gaat het uiteindelijk om het bereik, maar een ander misleidend aspect is het browsen. Er wordt beweerd dat je het hele web ermee kan bezoeken, maar flash websites worden nog steeds niet getoond. De zelfde aanklacht zorgde ervoor dat in Engeland de reclame van TV moest verdwijnen.

De laatst bekende aanklacht gaat over scheurtjes in de iPhone rond om de camera, volume-knoppen en lock-knop. Dit is natuurlijk ook geen onbekende. Al vanaf het begin wordt hierover geklaagd.

Hebben jullie ook last van deze problemen? Zijn deze aanklachten terecht?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.