Apple en de 4 aanklachten in Amerika
Redactie

Apple heeft het er maar druk mee. Ze hebben in 2 weken nu al 4 rechtzaken aan hun broek hangen in Amerika. Het gaat over veel voorkomende problemen zoals bijvoorbeeld het 3G bereik. Gaat hier nou ook eindelijk iets mee bereikt worden, of is het weer een kansloze actie tegen een machtig bedrijf?

De aanklachten lopen aardig uiteen qua onderwerp. Zo gaat er bijvoorbeeld een klacht over het 3G bereik. Het toestel zou zelf beperktheden hebben in het ontvangen van dit signaal. Ook zou AT&T een te geflatteerde kaart hebben met het 3G bereik erop. Deze klachten kennen wij ook uit Nederland met T-mobile, maat verschillende testen laten zien dat het toch waarschijnlijk aan het toestel ligt.

Een andere aanklacht gaat over misleidende reclame. Ook hier gaat het uiteindelijk om het bereik, maar een ander misleidend aspect is het browsen. Er wordt beweerd dat je het hele web ermee kan bezoeken, maar flash websites worden nog steeds niet getoond. De zelfde aanklacht zorgde ervoor dat in Engeland de reclame van TV moest verdwijnen.

De laatst bekende aanklacht gaat over scheurtjes in de iPhone rond om de camera, volume-knoppen en lock-knop. Dit is natuurlijk ook geen onbekende. Al vanaf het begin wordt hierover geklaagd.

Hebben jullie ook last van deze problemen? Zijn deze aanklachten terecht?

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Tijn

  Dat het 3g netwerk niet goed is, of dat dat aan de telefoon ligt, laat ik in het midden, ik ben daar immers geen expert in. T-mobile wist mij te vertellen dat het aan het toestel ligt en dat ik mijn toestel om kon ruilen voor een ander bij de t-mobile winkel. Deze zou ik te leen krijgen om te zien of dat beter zou werken. Voor mij is dat geen optie. Ga eerst maar eens uitzoeken wat het nou werkelijk is, zien we dan wel verder hoe het opgelost gaat worden. Ook geven ze me 20% korting
  omdat ik problemen had met 3g en
  HSDPA.

  Ik ga er vanuit dat als het aan het toestel ligt, ik zo een ander van ze ga krijgen.

  Last van scheurtjes heb ik niet. Of ik ben vrij voorzichtig, of hij blijft gewoon heel. Dingen als flash niet kunnen gebruiken is natuurlijk gewoon onzin. Apple wil het niet, maar de reden dat ze op dingen “Nee” zeggen is mij volstrekt onduidelijk.

  Voor de rest moet ik toch echt bekennen dat ik absoluut tevreden ben over het toestel zelf.