De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple zag BMW i3 als voorbeeld voor eigen elektrische auto’

Rutger Otto
25 juli 2015, 11:12
1 min leestijd
‘Apple zag BMW i3 als voorbeeld voor eigen elektrische auto’

Van verschillende autobedrijven zijn de laatste maanden werknemers naar Apple overgestapt om aan een geheim project te werken. Maar maakt Apple een soort BMW?

Lees verder na de advertentie.

Een Apple en BMW samenwerking?

Volgens het laatste gerucht was Apple geïnteresseerd in het carrosserie van de BMW i3 voor zijn eigen elektrische auto. Dat schrijft het Duitse Manager Magazine op basis van bronnen uit de zakelijke omgeving. Daarvoor zouden Apple en BMW zelfs al in ‘verregaande onderhandelingen’ geweest zijn.

Apple-ceo Tim Cook zou afgelopen herfst gesproken hebben met topmannen van het i3-productieteam in Leipzig om de mogelijkheden te bekijken. Uiteindelijk ging het hele feest voor Apple toch niet door omdat beide partijen er niet uitkwamen.

Waarschijnlijk heeft Apple naar de BMW i3 gekeken omdat het één van de meest energie-efficiënte voertuigen is die er in Amerika verkocht wordt. Dat valt onder meer te danken aan de carrosserie. Ook haalt de auto een bereik van zo’n 150 kilometer op een volle acculading. Daarnaast verkoopt BMW enorm goed in Amerika, dus het is niet raar dat het oog van Apple op BMW is gevallen. Onduidelijk is of er nog gesprekken tussen Apple en de automaker lopen.

apple auto

Project Titan

Apple werkt naar verluidt aan een eigen elektrische (zelfrijdende) auto onder de naam Project Titan. De afgelopen maanden zijn er enorm veel geruchten rond het project opgedoken. Ook was via LinkedIn te zien dat (top)werknemers van autoproducenten overstapten naar Apple om aan een geheim project te werken. Er zouden bij Apple al honderden mensen mee bezig zijn. Toch weten we nog steeds niet of Apple écht aan een auto werkt en wanneer we daar iets van kunnen gaan zien.

Lees ook het laatste Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen