Apple en Amazon stoppen met ‘app store’-rechtszaak
Wouter Nijsen

Giganten Apple en Amazon hebben besloten om te stoppen met de rechtszaak over het gebruik van de naam ‘app store’. Beide bedrijven kunnen nu vrij gebruik maken van de merknaam.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Dit maakte U.S. District-rechter Phyllis Hamilton dinsdag bekend, op verzoek van beide bedrijven. Apple is al sinds 2008 bezig met zijn App Store; Amazon volgde in 2011 met de naam Amazon Appstore, een applicatiewinkel die apps voor Android bevat en de Kindle Fire.

Apple-woordvoerster Kiristin Huget geeft aan dat Apple niet langer het nut ziet van het voortzetten van deze rechtszaak. “Met meer dan 900.000 apps en 50 miljard downloads weten consumenten wel waar ze hun favoriete apps kunnen vinden.”

Apple en Amazon blijven beiden eigenaar van ‘app stores’

amazon appstoreVolgens Amazon-advocaat Martin Glick kwam de beslissing vooral van Apples kant. Het lijkt er daarmee enigszins op dat Apple een overwinning niet als een zekerheid zag. De merknaam ‘app store’ is immers een erg algemene naam in een tijd waarin veel software ‘apps’ of ‘applications’ worden genoemd.

In de aanklacht van deze rechtszaak haalde Apple aan dat Amazon het trademark van het bedrijf uit Cupertino misbruikte om apps voor Android-apparaten en de Kindle Fire te verkopen, een tablet die concurreert met de iPad. Hier lijkt het bedrijf dus van teruggekomen te zijn.

Bron: Reuters

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.