Hoe een Apple-stagiair de populairste emoji bedacht

Wouter Nijsen
12 januari 2018, 11:00
2 min leestijd
Hoe een Apple-stagiair de populairste emoji bedacht

Iedereen gebruikt de emoji die standaard op de iPhone staan, maar waarschijnlijk weet je niet hoe ze zijn ontstaan. Angela Guzman, tegenwoordig designer bij Google, beschrijft in een blog hoe de Apple-emoji tot stand zijn gekomen.

Lees verder na de advertentie.

Zo zijn Apple-emoji ontstaan

Op Medium deelt Guzman haar verhaal, waarin ze vertelt dat ze in 2008 met begeleider Raymond bij Apple stage ging lopen. Hoewel ze enthousiast was om bij het bedrijf uit Cupertino te beginnen, had ze nog geen idee met wat ze precies aan de slag ging. Kort na het begin kreeg Guzman de vraag of ze wist wat een emoji was, maar daar had de designer nog niet van gehoord. Toen ze even later opzocht wat het woord ’emoji’ precies betekende, werd duidelijk wat haar opdracht precies zou inhouden.

apple emoji

Samen met haar begeleider ging Guzman drie maanden lang aan de slag met allerlei emoji, zoals gezichtjes, vlaggen, symbolen, dieren en nog veel meer. De eerste emoji die ze ontwerp, was die van de trouwring. Ze beschrijft dat het maken van het symbooltje behoorlijk lastig was: alleen met de metalen ring was ze al een dag bezig. Het ontwerpen van emoji ging haar wel steeds beter af, waarna ze er elke dag meerdere af kon krijgen.

In een aantal maanden tijd ontwierp Guzman honderden emoji. Op een gegeven moment werden ze ook door Steve Jobs zelf bekeken, die uiteindelijk goedkeuring gaf. Voorbeelden van populaire emoji die door Guzman en haar begeleider zijn ontworpen, zijn de lachende emoji met tranen en de poep-emoji. Geinig detail: het ontwerp van de poep-emoji werd later hergebruikt voor het ijsje-emoji. Overigens zijn niet alle emoji die door Guzman zijn ontworpen in iOS beland, maar een aantal populaire wel. Het volledige verhaal van Angela Guzman vind je op Medium.

Emoji in iOS 11

Nog niet zo lang geleden werden honderden nieuwe emoji aan iOS toegevoegd. Dit gebeurde met de release van iOS 11.1, dat bijvoorbeeld nieuwe emoji voor voedsel, een aantal mythische figuren en vlaggetjes toevoegt. In totaal zijn er honderden verschillende emoji te gebruiken in iOS, die dus ook regelmatig door Apple worden vernieuwd en aangevuld.

Ook interessant: wat is de precieze betekenis van veelgebruikt emoji?

Het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Opmerkelijk
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen