Apple neemt maker van ov-apps Embark over
Wouter Nijsen

Apple heeft weer een bedrijf overgenomen. Dit keer gaat het om een maker van ov-apps, genaamd Embark. Het kleine bedrijf is gevestigd in Silicon Valley.

Dit is al de derde overname van de afgelopen tijd die erop duidt dat Apple momenteel hard aan zijn eigen kaartendienst sleutelt. Eerder nam het bedrijf uit Cupertino namelijk ook al HopStop en Locationary over. Wall Street Journal-verslaggeefster Jessica Lessin kwam als eerste met het nieuws.

Hoeveel er is betaald voor Embark is niet naar buiten gebracht, maar het is dus vrijwel zeker dat Apple iets voor zijn eigen kaartendienst in petto heeft met het bedrijf.

Embark richtte zich alleen op de Amerikaanse markt

embark-mass-transitEmbark bestaat pas sinds 2011 en maakte tot heden apps voor iPhone en Android, die vooral nuttig zijn als je reist met het openbaar vervoer. Europeanen hadden vooralsnog echter weinig aan de apps van het kleine bedrijf uit Silicon Valley: de beschikbare kaarten zorgden alleen voor een helder ov-beeld van steden als Chicago, New York en San Francisco.

Embarks apps voor iPhone zijn nog steeds beschikbaar; die voor het Android-platform zijn inmiddels al verwijderd uit Google Play. Apple heeft de overname inmiddels ook bevestigd, maar geeft daarbij geen verdere informatie vrij.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.