Apple brengt eerste eigen sleeve uit voor 12-inch MacBook

Rutger Otto
29 oktober 2017, 9:51
2 min leestijd
Apple brengt eerste eigen sleeve uit voor 12-inch MacBook

Dat had Apple nog niet: een sleeve voor de MacBook van eigen merk. De eerste is nu verschenen voor de 12-inch MacBook.

Lees verder na de advertentie.

MacBook sleeve van Apple

Apple is bekend van zijn computers, telefoons en andere apparatuur, maar het bedrijf maakt ook accessoires. Althans, met name voor de iPad en iPhone. Voor zijn mobiele productlijn heeft Apple tientallen hoesjes in verschillende materialen, maar voor de MacBooks waren gebruikers aangewezen op accessoires van derden.

Nu heeft het bedrijf van Tim Cook voor het eerst ook een sleeve uitgebracht voor de MacBook. Het gaat om een leren hoes voor de 12-inch MacBook. Die is er in ‘zadelbruin’ en ‘middernachtblauw’. Goedkoop kunnen we hem met een prijs van 169 euro niet noemen.

Bekijk ook: De 5 mooiste hoesjes voor iPhone X en iPhone 8

macbook sleeve

Hoes van leer

De sleeve is ontworpen door Apple en gemaakt van ‘Europees kwaliteitsleer’. De voering aan de binnenkant bestaat uit zacht microvezel, wat eveneens zorgt dat de laptop geen beschadigingen oploopt. Aan de ene kant van de sleeve staat het Apple-logo, aan de andere kant steken noppen een beetje uit, zodat de sleeve steviger op een glad bureau ligt.

In de buurt van de oplaadpoort is overigens een ruimte gelaten voor de kabel. De MacBook kan opgeladen worden terwijl hij in zijn hoes zit. Deze sleeve is niet de eerste die dat doet. Apple heeft daarom ook geen heel speciale hoes gemaakt, behalve dan dat het officiële Apple-logo erin verwerkt is. Qua ontwerp past het bij de leren covers die Apple aanbiedt voor de iPhone en iPad.

Mogelijk meer sleeves

Het is niet bekend of Apple in het vervolg vaker sleeves voor de MacBooks gaat maken. Voor de Pro- en Air-modellen zijn er nog geen hoezen van Apples eigen merk verkrijgbaar. Levertijden van deze sleeve zijn een stuk malser dan de iPhone X levertijden, je hebt ‘m namelijk een werkdag na de bestelling in huis.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Accessoires, Apple
Device: MacBook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen