De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple koopt antieke Apple-software terug van eBay-verkoper

Lars Paijmans
25 augustus 2016, 15:27
1 min leestijd
Apple koopt antieke Apple-software terug van eBay-verkoper

De collectie ouderwetse Apple-software die een verzamelaar op eBay verkocht heeft een opmerkelijke koper.

Lees verder na de advertentie.

Apple eBay collectie door Apple zelf opgekocht

Toen eBay-verkoper Marcoguy een bod kreeg op zijn indrukwekkende verzameling met ouderwetse Apple-software keek hij verbaasd op. Toen hij de CD’s naar het adres ‘1 Infinite Loop in Cupertino Californië’ moest sturen, ging er een belletje rinkelen. Niemand minder dan Apple zelf wilde zijn oude Apple-software overkopen.

Apple eBay

Uit interesse nam Marcoguy contact op met de anonieme koper, die inderdaad bevestigde dat Apple zijn spullen graag wilde hebben. “We misten een aantal van de schijven die jij op eBay aanbiedt”, aldus de koper. Apple zou een speciaal lab hebben, waar al het Apple-materiaal wordt gearchiveerd. Zelfs Apple bewaart blijkbaar niet alles, en dus struint het bedrijf websites als eBay af op zoek naar gaten in hun collectie. In dit geval ging het onder meer om CD’s uit de jaren ’90 waaronder een bètaversie van Apples System 7 besturingssysteem. Ook heeft de verkoper een schijfje die uitgedeeld werd tijdens WWDC 1994.

Apple eBay

Opmerkelijk design

Voor ons is het vooral leuk om te zien hoe deze schijfjes er destijds uitzagen. Met het strakke design wat Apple tegenwoordig hanteert is het je lastig voor te stellen dat dit soort tekeningen werden gebruikt voor de hoesjes. Je kunt de volledige collectie van Marcoguy bekijken via eBay. Hoeveel Apple voor deze stukjes Apple-geschiedenis heeft betaald is niet duidelijk. Als jij nog wat soortgelijke antieke Apple-software op zolder rond hebt slingeren, kan het dus slim zijn om te beginnen met een wat hogere prijs. Wie weet heeft Apple er zelf wel interesse in.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu