Apple gaat ook leveranciers volledig duurzaam maken

Lars Paijmans
14 april 2017, 10:28
1 min leestijd
Apple gaat ook leveranciers volledig duurzaam maken

We wisten al dat Apple duurzaamheid belangrijk vindt, maar gaat nu nog een stap verder. Ook de leveranciers van onderdelen moet er nu aan geloven.

Lees verder na de advertentie.

Hoe Apple duurzaamheid nog belangrijker maakt

In een interview met Bloomberg legt Lisa Jackon, Apples VP voor duurzaamheid, uit waarom het bedrijf deze stap zet. Inmiddels zouden drie van de leveranciers die Apple-componenten maken volledig overgestapt zijn op groene, duurzame energie.

Apple duurzaamheid

Het gaat hier om Compal Electronics, Sunwoda Electronics Co en Biel Crystal Manufactory Ltd. Drie namen waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt, maar die wel een belangrijke rol spelen in het produceren van Apples producten. Hoewel Apple zelf al jaren zo duurzaam mogelijk produceert en recyclet, deden leveranciers dit vaak nog niet.

96 procent duurzaam

Apple zou naar eigen zegge 96 procent van zijn energie halen uit duurzame bronnen. Ook het nieuwe Apple Park hoofdkantoor in Cupertino draagt hier aan bij. Het cirkelvormige kantoorpand zal volledig op groene stroom draaien.

“We kijken niet alleen naar het milieu als het op ons kantoor aankomt”, legt Jackson uit. “Onze data centra, winkels en distributiecentra dragen hier aan bij. Nu is het tijd om ook de leveranciers hier deel van uit te laten maken.”

De duurzame aanpak van Apple lijkt zijn vruchten af te werpen. In januari beloonde Greenpeace Apple als het meest milieuvriendelijke technologische bedrijf ter wereld.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen