‘Apple introduceert in 2017 draadloos opladen op afstand’

Gijs Ettes
29 januari 2016, 9:06
1 min leestijd

Naar verluidt werkt Apple aan een technologie die het mogelijk maakt om apparaten op afstand draadloos op te laden. De functionaliteit wordt mogelijk volgend jaar met de lancering van de nieuwe iPhone geïntroduceerd.

Lees verder na de advertentie.

Draadloos opladen op afstand

Dat meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Apple zou samenwerken met partners in de VS en Azië om de innovatieve oplaadtechniek gereed te maken voor iPhones en iPads in 2017. Momenteel zijn er al diverse apparaten op de markt, zoals de Apple Watch, die draadloos opgeladen kunnen worden maar daarvoor nog een dock of matje benodigen. De techniek van Apple maakt opladen op afstand mogelijk, al moeten wel nog technische barrières overwonnen worden, zoals het stroomverlies als de afstand tussen apparaat en oplader groter wordt.

De nieuwe draadloze oplaadtechniek moet er ook toe leiden dat Apple zijn producten kan blijven verkopen met een premium prijskaartje. Meer onderscheidende functies zijn belangrijk, zeker nu de verkoop van iPhones stagneert. In het volgende kwartaal wordt zelfs een daling in de verkoop verwacht.

In 2010 vroeg Apple overigens al een patent aan dat beschrijft hoe een apparaat op afstand kan worden opgeladen door een iMac, met behulp van een techniek genaamd near-field magnetic resonance. Een ander patent van het bedrijf beschrijft een manier waarop een metalen smartphone zonder interferentie draadloos kan worden opgeladen. Bij de huidige iPhones en iPads is dat nog niet mogelijk.

Apple weigert om op de berichtgeving te reageren. In het verleden gaf het bedrijf aan weinig interesse te hebben in nieuwe oplaadtechnologieën die afhankelijk zijn van het stopcontact.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu