De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple doneert om slachtoffers van waternood in Limburg en omstreken te helpen

Bram Lettenmeijer
17 juli 2021, 10:31
1 min leestijd
Apple doneert om slachtoffers van waternood in Limburg en omstreken te helpen

Afgelopen dagen stonden in het teken van grootschalige overstromingen in Limburg en delen van Duitsland en België. Apple doneert een onbekend bedrag om slachtoffers een hart onder de riem te steken.

Lees verder na de advertentie.

Apple doneert om rampgebieden in Limburg, Duitsland en België te steunen

Dankzij overstromingen in Limburg, België en Duitsland zijn wegen, bruggen en huizen beschadigd. Minstens 125 mensen zijn op het moment van schrijven overleden in het kolkende water en nog eens 1300 mensen worden vermist. Ook is een aantal kleine dorpen volledig verwoest.

Apple zal een onbekend bedrag doneren aan de getroffen gebieden. Dat geeft Tim Cook aan op Twitter. “Onze harten gaan uit naar degenen die getroffen zijn door de verwoestende overstromingen in Duitsland, België en West-Europa. Apple zal geld doneren om hulpverleningsinspanningen te ondersteunen.”

Apple komt vaker in actie na natuurrampen

Apple doneert wel vaker ten gevolge van grote natuurrampen. Het bedrijf doneerde bijvoorbeeld verschillende keren om de natuurbrandbestrijding in Californië te financieren. Meest recentelijk doneerde Apple aan organisaties in Texas, tijdens de strenge wintertemperaturen in februari.

Je kan ook zelf in actie komen om slachtoffers van de overstromingen in Limburg te helpen. Het Nationaal Rampenfonds heeft Giro 777 opengesteld voor donaties. Er is inmiddels al meer dan 780.000 euro opgehaald. De overheid zal een groot deel van de schade vergoeden.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Dat kan via de website en onze gratis iPhoned-app. Ook kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen