Apple haalt 20 miljoen dollar op voor aids-onderzoek

Rutger Otto
18 december 2014, 8:58
2 min leestijd
Apple haalt 20 miljoen dollar op voor aids-onderzoek

Van 28 november tot 1 december kleurde online en offline Apple Stores rood om aandacht te vragen voor Wereldaidsdag. Er werd 20 miljoen dollar opgehaald voor onderzoek.

Lees verder na de advertentie.

20 miljoen dollar

Dat blijkt uit een e-mail die Apple CEO Tim Cook naar werknemers heeft gestuurd. Volgens hem was de campagne en enorm succes, waar meer dan 20 miljoen dollar werd verzameld voor het goede doel. Het geld gaat gebruikt worden om aids te bestrijden in Afrika.

“Ik ben verheugd om te kunnen melden dat de totale donaties dit kwartaal ruim 20 miljoen dollar bedragen. Het meeste ooit – wat het totaal van Apple-donaties via (Product) RED brengt op meer dan 100 miljoen dollar. Het geld wat we hebben opgehaald redt levens en geeft mensen hoop in tijden van nood. Het is een doel waarop we allemaal trots kunnen zijn dat we eraan hebben bijgedragen.”

Apple donaties

Apple deed verschillende dingen om het geld op te halen. Het bedrijf uit Cupertino werkt al jaren samen met (Product) RED voor het goede doel. Zo werden er speciale (RED) uitgaven van Apple-producten verkocht, waaronder rode iPods, iPhone hoesjes en Macs. Als iemand zo’n product koopt, doneert Apple een deel van het bedrag aan het goede doel.

Dit jaar kleurde ook de App Store helemaal rood. De voorpagina van de Store stond vol met rode app-icoontjes. Deze speciale uitgaven van apps bevatten speciale content die exclusief voor de campagne was toegevoegd, bijvoorbeeld nieuwe levels voor Angry Birds of Monument Valley. De opbrengsten van deze verkoop gingen naar het goede doel.

black friday apple store

De donatie van 20 miljoen dollar is de grootste die Apple ooit heeft gedaan, uiteraard met dank aan de vele mensen die apps hebben gekocht of producten van Apple hebben aangeschaft. Ook van de offline verkopen die niet bij (RED) hoorden ging op Black Friday (28 november) en Cyber Monday (1 december) namelijk geld naar onderzoek voor aids.

Lees meer over Apple

Via: Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu