De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Apple wil helpen bij medische problemen met speciaal dokter-team

Lars Paijmans
13 december 2018, 9:11
2 min leestijd
Apple wil helpen bij medische problemen met speciaal dokter-team

Dit jaar was wederom een groot jaar voor Apple op het gebied van gezondheid, maar daar blijft het niet bij. Apple heeft een team van meer dan 50 dokters om deze plannen naar een hoger niveau te tillen.

Lees verder na de advertentie.

Apple dokters vormen speciaal team

CNBC schrijft dat Apple nog lang niet klaar is met het uitbouwen en laten groeien van de gezondheidsfuncties van Apple-producten. Het bedrijf wil namelijk veel verder gaan dan alleen je beweging en fitheid registreren.

De Apple Watch speelt hier een centrale rol in, want al voor de komst van dit product in 2015 is Apple al bezig met het verzamelen van een team van doktoren. Dat team is door de jaren heen alleen maar groter geworden, zodat er anno 2018 inmiddels ruim 50 dokters meedenken over toekomstige functies.

Apple dokters

Sommigen delen op LinkedIn dat ze bij Apple werkzaam zijn, maar er zijn er ook opvallend veel die dit geheim houden. Naast het meedenken over nieuwe functies zouden ze ook helpen om de betrouwbaarheid van Apple te vergroten tegenover gezondheidsinstanties die goedkeuring moeten geven voor dit soort functies.

CNBC denkt bovendien dat Apple dit team opgesteld heeft om ‘serieuze medische problemen’ op te gaan lossen. Nu blijft het vooral nog bij het bijhouden van je beweging en sportprestaties, maar het bedrijf uit Cupertino zou ook de ambities hebben om de Apple Watch, iPhone en iPad in te zetten om mensen met een ziekte een helpende hand te bieden.

Hulp bij revalidatie

Zo huurde Apple een orthopedische chirurg in om een subteam te leiden dat onderzoekt of Apple-producten kunnen helpen met revalidatie, nadat iemand een nieuwe knie of heup heeft gekregen.

Al deze doktoren zouden naast hun baan bij Apple ook nog gewoon werkzaam zijn in de medische wereld. Zo blijven ze op de hoogte van de trends en weten ze wat er verbeterd kan worden. Reken er dus maar op dat toekomstige Apple Watches alleen nog maar verder zullen gaan op het gebied van gezondheid.

Lees ook: Je hartslag sneller en nauwkeuriger meten met de Apple Watch Series 4: zo doe je dat

Het laatste nieuws over Apple

Bron: CNBC
Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen