Apple doet het goed

Redactie
24 april 2008, 23:31
1 min leestijd

apple logoApple heeft juist zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt. De resultaten zijn verrassend goed voor de NASDAQ-reus, hoewel ze voor het volgende kwartaal toch een lagere verkoop voorspellen. Maar wie Appel een beetje kent, weet dat het bedrijf verrassend uit de hoek kan komen.

Groeiende verkoop

Apple heeft in 2008 al 10,6 miljoen iPods, 2.3 miljoen computers en 1.7 miljoen iPhones verkocht. Ondanks een dalende trend in de informatica, heeft de Mac zich toch bewezen met een gestegen verkoop van 51%. Apple verwachtte een verkoop van 500.000 iPhones in Europa, maar heeft er “maar” 350.000 kunnen verkopen. Apple zal de 30% winst uit dataverkeer moeten opgeven om Europa met zijn iPhone te kunnen veroveren. Desondanks kwam 44% van de omzet van Apple uit Europa.

Cijfers Apple

aapl6m1.bmp

Winst: 1,05 miljard dollar ( +36%)
Omzet 7.51 miljard dollar (+ 43%)

Belofte maakt schuld

Apple heeft juist P.A. Semi (ontwerper van energiezuinige microcomputerchips) overgenomen. Het bedrijf haalt momenteel zijn computerchips bij Intel, (die juist een speciale Atom-reeks heeft ontworpen voor draagbare apparaten) en de chips voor de iPod en iPhone bij Samsung. Misschien is Apple op zoek naar meer onafhankelijkheid van zijn oude rivaal.aapl5y.bmp
Steve Jobs kondigde fantastische nieuwe producten aan voor de komende maanden. Het tweede halfjaar zal duidelijk maken of hij zijn beloftes waarmaakt.

bronnen:

www.express.be
www.telegraaf.nl
news.google.be
http://finance.yahoo.com/

Categorie: Apple
Spotlight: AAPL

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's