De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Apple hoopt op Drake, Pharrell en David Guetta als radio-dj’s’

Rutger Otto
1 juni 2015, 8:35
1 min leestijd
‘Apple hoopt op Drake, Pharrell en David Guetta als radio-dj’s’

Apple werkt aan een nieuwe muziekdienst, zij het Beats Music of een vernieuwde iTunes Radio. Als gast-dj’s voor de dienst hoopt Apple muzikanten als Drake en Pharrell Williams aan boord te halen.

Lees verder na de advertentie.

Muzikanten als Apple dj’s

Dat schrijft The New York Post op basis van anonieme bronnen. Apple zou in onderhandelingen zijn met rapper Drake om als gast-dj voor de nieuwe iTunes Radio komen werken. Daarvoor zou hij 19 miljoen dollar geboden krijgen. Voor dat bedrag zou hij overigens ook andere taken krijgen, maar wat die zouden zijn is nog onduidelijk.

Naast Drake zouden ook Pharrell Williams en David Guetta gevraagd zijn om eenzelfde rol te spelen in de vernieuwde muziekdienst. Toevallig of niet, Pharrell en Drake waren één van de eerste beroemdheden die gespot werden met een gouden Apple Watch Edition, nog voordat de Watches zelfs nog maar in de winkel lagen.

Over de muziekdienst schrijft The New York Post dat Apple de eerste drie maanden gratis wil maken. De kosten voor deze periode zouden bij platenmaatschappijen komen te liggen. Apple wil ook gratis lyrics, volgens het bericht. Na de testperiode moeten gebruikers overigens gewoon een abonnement afsluiten. De prijs daarvan zal rond de tien dollar liggen.

beroemdheden met een apple watch

Nieuwe muziekdienst van Apple

De aankondiging van een nieuwe muziekdienst van Apple wordt volgende week maandag (8 juni) verwacht tijdens de WWDC-keynote. Een vernieuwde versie van Beats Music en iTunes Radio ligt al tijden in de verwachting. Eerder stapte dj Zane Lowe van de BBC nog over van Apple om aan de dienst te werken, evenals enkele andere producers van de Britse zender. De geruchten gaan dat de nieuwe muziekdienst bij iOS 8.4 geïntegreerd wordt. Dat zou eind juni kunnen plaatsvinden.

Lees meer over Beats Music

Bron: NY Post
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu