Apple maakt eindelijk werk van diversiteitsprobleem in bedrijf

Erwin Vogelaar
23 mei 2017, 19:17
2 min leestijd
Apple maakt eindelijk werk van diversiteitsprobleem in bedrijf

Apples Denise Young Smith heeft een promotie gekregen naar Vice President van Inclusie en Diversiteit. Zij moet het Apple diversiteitsprobleem gaan oplossen.

Apple diversiteitsprobleem wordt opgelost met nieuwe functie

Apple heeft een diversiteitsprobleem. Dit probleem is zo groot dat aandeelhouders eerder dit jaar al in actie zijn gekomen. Hoewel er bij Apple wel mondjesmaat een groter percentage vrouwen werkt, bestaat bijvoorbeeld de top nog grotendeels uit witte mannen. Om hier nu concreet wat aan te doen, krijgt Apples Denise Young Smith de promotie naar een nieuw opgezette rol als Vice President van Inclusie en Diversiteit.

apple diversiteitsprobleem

Eerder was Jeffrey Siminoff al hoofd van inclusie en diversiteit bij Apple, voordat hij in januari 2016 vertrok naar Twitter. Smith kan in haar rol meer impact maken. Bronnen stellen tegenover TechCrunch dat Smith vergeleken met Siminoff namelijk een “aanzienlijke opschaling van verantwoordelijkheid” krijgt. In haar nieuwe rol legt Smith direct verantwoording af aan Apple-ceo Tim Cook, terwijl dat bij Siminoff niet het geval was.

Smith werkt al twintig jaar bij Apple en sprak zich in die tijd meerdere keren uit over diversiteitszaken. In haar nieuwe rol zorgt ze ervoor dat Apple als bedrijf diverser wordt. Dit betekent niet alleen dat er bij het selectieproces van nieuwe werknemers meer ruimte wordt gemaakt voor vrouwen en minderheden, maar ook dat mogelijk de sfeer op de werkvloer bijgestuurd wordt zodat de verschillende locaties van Apple plekken worden waar iedereen zich prettig voelt.

Kritiek van aandeelhouders

Eerder dit jaar lieten aandeelhouders van Apple dus al van zich horen. “Toen ik er onderzoek naar ging doen, zag ik pas hoe groot het probleem was”, vertelde investeerde Tony Moldanado tegenover The Verge. “In de veertig jaar dat Apple bestaat zijn er zelden mensen van een andere etnische achtergrond aangenomen voor senior-functies. Dat is niet alleen belachelijk, maar ook racistisch.”

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5mac
Categorie: Apple
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's