Apple-top bestaat nog steeds grotendeels uit witte mannen

Rutger Otto
22 november 2016, 13:47
2 min leestijd
Apple-top bestaat nog steeds grotendeels uit witte mannen

Apple heeft een nieuw rapport uitgebracht met informatie over zijn werknemers. Daaruit blijkt dat de top van het bedrijf overwegend wit en man is.

Lees verder na de advertentie.

Apple diversiteit

Tim Cook heeft er in het verleden geen geheim van gemaakt dat hij zijn bedrijf graag diverser ziet. Toen een diversiteitsrapport uitkwam in 2014 bleek dat 70 procent van de werknemers man was. Daar was Cook toen niet content mee en hij zei te werken aan meer diversiteit op de werkvloer. Het jaar erop nam het bedrijf 11.000 vrouwen aan. Apple bracht over zijn werk aan diversiteit zelfs onderstaande video uit.

Nieuw rapport

In het nieuwe ‘EEO-1 Federal Employer Information Report’ staan echter weinig veranderingen met vorig jaar. Van de 107 topmensen van Apple zijn er 73 witte mannen. In de top zijn 20 vrouwen te vinden, waarvan er 15 wit zijn. In het afgelopen jaar is er één latino-werknemer aan de top toegevoegd, waarmee het totaal nu op twee staat. Verder staan er 14 Aziatische werknemers aan de top (twee meer dan vorig jaar) en drie zwarte werknemers.

Afgezien van de top wordt Apple echter wel een steeds diverser bedrijf. Het afgelopen jaar werden er 2455 Aziatische werknemers aangenomen, 951 latino en 783 zwarte werknemers. Er kwamen in die periode een stuk minder witte werknemers bij: 226 in totaal.

Pagina over diversiteit

Apple heeft overigens een speciale webpagina waarop het het uitleg geeft over diversiteit op de werkvloer. ‘Het meest innovatieve bedrijf moet ook het meest divers zijn’, luidt de titel daarvan. Op de pagina staat in grafiekjes uiteengezet wat voor werknemers Apple aanneemt. Op dit moment is 68 procent van de Apple-werknemers man en in totaal (mannen en vrouwen) is 56 procent wit. Op het gebied van ‘tech’ is het verschil het grootst met 77 procent man en 23 procent vrouw.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen