Disney CEO: ‘Disney en Apple waren gefuseerd als Steve Jobs nog leefde’

Lars Paijmans
19 september 2019, 10:58
2 min leestijd
Disney CEO: ‘Disney en Apple waren gefuseerd als Steve Jobs nog leefde’

Volgens Disney CEO Bob Iger had het niet veel gescheeld of Apple en Disney waren samengegaan om een bedrijf te worden. De dood van Steve Jobs zou ervoor hebben gezorgd dat de fusie nooit doorging.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple en Disney fusie zou met Steve Jobs mogelijk zijn’

Apple en Disney hebben al jaren een goede band, daarvoor hoef je maar naar de Apple Watch te kijken die wijzerplaten heeft van Mickey en Toy Story. Niet zo gek, aangezien Disney animatiestudio Pixar van Steve Jobs overgenomen heeft.

Apple Disney fusie

Disney CEO Bob Iger doet een boekje open over deze samenwerking in zijn nieuwe boek dat binnenkort uitkomt. Daarin schrijft hij (via Vanity Fair) dat ervan overtuigd is dat Apple en Disney waren gefuseerd als Steve Jobs nog had geleefd.

“Met ieder succes dat Apple heeft gehad sinds Steve’s dood denk ik: had Steve dit maar kunnen zien. Ik denk regelmatig aan gesprekken die ik dolgraag nu met hem zou willen voeren. Sterker nog, als Steve vandaag nog had geleefd hadden we onze twee bedrijven samengevoegd of minstens dit plan heel serieus besproken met elkaar.”

Het is niet de eerste keer dat het verhaal opduikt van Apple die Disney koopt, maar nu de CEO van het bedrijf het zelf bevestigt is dit het eerste echte bewijs.

Disney Plus en Apple TV Plus lijnrecht tegenover elkaar

Anno 2019 is de situatie heel anders. Iger heeft deze week Apples board of directors verlaten nu Apple een serieuze concurrent wordt met de komst van streamingdienst Apple TV Plus in november en Disneys eigen concurrent Disney Plus. Hoewel Iger zegt goed contact met ceo Tim Cook te behouden, zal de komst van de twee streamingdiensten een dergelijke samenwerking onmogelijk hebben gemaakt.

Inmiddels is Disney Plus als eerste land ter wereld in Nederland al beschikbaar. In november volgt ook Apple TV Plus, een soortgelijke Netflix-concurrent die een jaar gratis is voor iedereen die een nieuwe iPhone, iPad of Mac koopt. Daarmee hoopt Apple mensen kennis te laten maken met de dienst. Dat is hard nodig, want over een paar maanden zullen veel consumenten de keuze maken welke streaming abonnementen ze behouden en welke stop worden gezet.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Vanity Fair
Bron afbeelding: Vanity Fair
Categorie: Apple
Spotlights: Apple TV Plus, Disney Plus

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's