Apple-directeur Tim Cook: ‘iPhone 5S verkoopt beter dankzij Touch ID’

Roel van Hout
28 januari 2014, 18:52
1 min leestijd
Apple-directeur Tim Cook: ‘iPhone 5S verkoopt beter dankzij Touch ID’

In een interview geeft Apple-directeur Tim Cook toe dat de iPhone 5S beter verkoopt dan de iPhone 5C dankzij de implementatie van Touch ID. De vingerafdrukscanner stelt gebruikers in staat om het toestel met een vinger te ontgrendelen.

Lees verder na de advertentie.

Apple-directeur Tim Cook over de iPhone 5S verkoopcijfers

Tim Cook

“Consumenten zijn geïntrigeerd door Touch ID”, geeft Cook aan in een recent interview. “De vingerafdrukscanner is een belangrijke feature die mensen opgewonden maakt en die er, samen met een aantal andere zaken, voor heeft gezorgd dat de iPhone 5S aanzienlijk meer aandacht heeft gekregen en hogere verkoopcijfers heeft behaald.” Door het succes van de 5S heeft de iPhone 5C een veel kleiner aandeel in de verkoopcijfers dan zijn voorganger in de Apple-middenklasse, de iPhone 4S. “De verdeling was anders dan we vooraf hadden gedacht”, zo geeft Cook toe.

In het interview dat MacWorld had met Tim Cook gaat de bestuursvoorzitter van Apple verder in op het succes van de iPhone in China, Touch ID en mobiel betalen en de potentie van de iPhone en iPad in de zakelijke markt. Je kunt het artikel via deze link nalezen.

Kwartaalcijfers Apple

Vandaag werden ook de Apple kwartaalcijfers bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat het in het eerste kwartaal van Apples financiële jaar goed is gegaan met het bedrijf. Er werden in totaal 51 miljoen iPhones en 26 miljoen iPads (tweemaal een kwartaalrecord) verkocht. Daarnaast zette Apple nog 6 miljoen iPods en 4,8 miljoen Macs af. De cijfers sluiten aan bij de verwachtingen van analisten.

→ Lees meer over de iPhone 5S en de huidige iPhone 5S prijs en aanbiedingen.

Het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Apple, Devices
Thema: Touch ID
Devices: iPhone 5C, iPhone 5S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5C
Apple iPhone 5C
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen